În minivacanţă, s-a circulat ca-n junglă

În minivacanţă, s-a circulat ca-n junglă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Viteză, neacordare de prioritate, şoferi băuţi sau fără permise au trecut în minivacanţa de Sf. Maria, dar şi în zilele premergătoare prin filtrele Poliţiei Rutiere Galaţi, constatările în trafic soldându-se cu peste 1.400 de amenzi şi 30 de dosare penale. Peste 130 de şoferi au rămas fără permise.  

În Galaţi, de regulă se circulă haotic, dar în zilele de sărbătoare inconştienţa în trafic atinge cote alarmante. Sute de şoferi şi pietoni au finalizat minivacanţa de Sf. Maria cu cel puţin o amendă în buzunar pentru încălcarea celor mai comune reguli rutiere. Bilanţul celor câteva zile libere care i-a pus pe gălăţeni la drum lung, reprezentat de 510 amenzi la regimul rutier şi 17 dosare penale întocmite unor şoferi care fie au condus beţi, fie fără permis, fie au pornit la drum cu maşinile neînmatriculate şi reţinerea a 32 de permise de conducere nu a fost decât epilogul unei săptămâni "pline", care, din nefericire, nu a fost deloc săracă în tragedii pe şosele. 

Amenzi de peste 340.000 de lei

Săptămâna trecută, la finalul căreia doi tineri au murit în urma unui accident produs cel mai probabil pe fondul vitezei şi al unei depăşiri neinspirate, a fost una în care şoferii iubitori de adrenalină şi-au făcut din plin simţită prezenţa. 336 au fost amendaţi pentru depăşirea vitezei, alţi 123 fiind prinşi fără centurile care pot salva vieţi în caz de accidente. Neacordarea de prioritate a fost amendată în 53 de cazuri, în timp ce pentru traversare neregulamentară au fost sancţionaţi 144 de pietoni. 

"Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate de poliţiştii rutieri în cursul săptămânii trecute a fost de 341.056 de lei. Au fost reţinute 101 permise de conducere şi 23 de certificate de înmatriculare", explică subinsp. Andreea Rogojină, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. În 13 situaţii, neregulile au avut caracter penal, cele mai multe, şapte la număr, fiind reprezentate de punerea în circulaţie a unor maşini neînmatriculate. Alte trei dosare au fost întocmite pentru conducere fără permis şi tot atâtea pentru şofat sub influenţa alcoolului.

Citit 1334 ori Ultima modificare Joi, 17 August 2017 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.