Galaţiul va avea AUTOSCARĂ pentru intervenţii de urgenţă la ÎNĂLȚIME

Galaţiul va avea AUTOSCARĂ pentru intervenţii de urgenţă la ÎNĂLȚIME
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Fiecare oraş de peste 20.000 de locuitori va avea câte o autoscară de intervenţie, a anunţat, miercuri, 13 septembrie, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat. Oficialul a spus că, în prezent, sunt judeţe în care acest tip de echipament nu există.

Galaţiul este unul dintre oraşele care va fi dotat cu autoscară pentru intervenţia la înălţime, întrucât are mare nevoie nevoie de un astfel de echipament. De altfel, deputatul Victor Paul Dobre, vicepreşedinte regional al PNL, a declarat, săptămâna trecută, că "probabil în luna decembrie, vom avea o autospecială care să permită intervenţii la peste 40 de metri, atât pentru stingerea incendiilor, cât şi pentru salvare. În momentul de faţă, capacitatea de intervenţie la Spitalul Judeţean, de exemplu, este limitată. Dacă am fi avut aşa ceva la incendiul recent, din Barieră, probabil că lucrurile se rezolvau mai repede", a spus parlamentarul gălăţean, într-o conferinţă de presă. Potrivit Hotnews, din bani europeni vor fi înlocuite şi maşinile de pompieri, întrucât în ţară sunt sute de astfel de vehicule care au peste 30 de ani.

Întrebat dacă promisiunea premierului Mihai Tudose de a dota sistemul de intervenţie în caz de urgenţă al IGSU cu echipamente în valoare de 600 de milioane de euro din fonduri europene a fost respectată, Raed Arafat a afirmat că primele contracte de achiziţii vor fi semnate în cursul acestei luni. "Suntem în curs de a semna contractele. Primele sume cred că vor fi semnate în această lună. Deja avem stabilită o întâlnire mâine (joi, 14 septembrie - n.r.) cu Comisia Europeană, în care discutăm strategia noastră pe cele 600 de milioane. Sunt lucruri pe care le cunoaşteţi deja, vorbim despre creşterea capacităţii de intervenţie prin înlocuirea a tot ce are peste 30 de ani, adică sute de maşini de pompieri", a declarat secretarul de stat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a mai spus că sunt necesare autoscări, pentru că există judeţe în care unităţile de pompieri nu au acest tip de echipament. "Avem judeţe în care nu este nicio autoscară. Vom ajunge, în următorii doi ani, să avem câte o autoscară pentru fiecare oraş sau municipiu în care sunt peste 20.000 de locuitori. Va fi adus echipament suplimentar. Suma este reală şi am început deja să angajăm o parte din ea", a adaugat Arafat.

Citit 4026 ori Ultima modificare Joi, 14 Septembrie 2017 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.