Olarii de pe malul Tamisei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Galeria de la Paris: Meciul dintre Franţa şi România a avut şi scene emoţionante care nu s-au văzut la televizor. Jurnalista Stela Popa scrie pe blogul sau despre ceea ce a observat  un participant care s-a aflat pe stadionul Stade de France din Saint-Denis. „Suporterii români, în număr de câteva sute, au afişat un banner mare pe care scria „Basarabia e România”. O dovadă în plus că România nu a abandonat Basarabia niciodată şi că sângele apă nu se face. "România, România!", urlau din toţi rărunchii cîteva zeci de români, dotaţi din cap până în picioare cu steaguri şi fulare "tricolore".

* Consulate itinerante în Spania: Pentru acordarea de asistenţă şi servicii consulare cetăţenilor români din zona de nord a Spaniei, echipa Consulatului General al României la Bilbao va fi la dispoziţia publicului în zilele de 22 şi 23 septembrie 2009.

* La Bari începe construcţia bisericii: Pe 20 septembrie, la Bari, Italia, va fi pusă piatra de temelie a primei bisericii ortodoxe române construită de comunitatea din Italia.

* Hram la Bichis: Biserica ortodoxă română din Bichis, Ungaria, poartă hramul Naşterii Maicii Domnului. Astăzi, în ziua de Sântamaria Mică, credincioşii din oraş vor sărbători hramul acestei biserici, care este şi paraclis episcopal şi este singura biserică dintre ctitoriile macedoromânilor stabiliţi în Ungaria, care a rămas în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

* Festivalul Tamisei: În 12 şi 13 septembrie, România va fi prezentă cu un stand în cadrul New European Village, ce va avea loc în Southbank, pe malul Tamisei, la  Jubilee Gardens, între Westminster Bridge and Tower Bridge. Artişti, muzicieni şi meşteri populari români vin la Festivalul Tamisei 2009, organizat de Primăria Londrei, eveniment spectaculos în aer liber care celebrează capitala şi râul său iar participarea este liberă. Secţiunea New European Village prezintă diversitatea culturală a unor ţări precum Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Germania, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Turcia. Standul românesc conţine obiecte tradiţionale de zestre întinse pe frânghia de rufe şi fotografii din camera tradiţionala de oaspeţi, camera cea bună. Artiştii populari Monica Pădureţ şi Ioana Constantin vor susţine demonstraţii de ceramică. Două concerte vor completa expoziţia etnografică: Apolodor cu Ada Milea, Dorina Chiriac & Radu Bânzaru.

* Luna 9 a Bucureştiului la Praga: Joi, 10 septembrie, în Piaţa Teatrului Naţional din Praga (Ostrovní 1, 112 30 Praha 1), începând cu ora 17,00, ora locală, va avea loc Expoziţia „Excursie vizuală în Bucureşti 1859 - 2009" organizată de Muzeul Naţional de Istorie a României şi Asociaţia „Bucureştiul meu drag!" cu sprijinul ICR Praga. Manifestarea face parte dintr-un mai amplu proiect al ICR Praga, "Luna 9 a Bucureştiului în Praga".

Citit 709 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.