PROTEST sindical împotriva trecerii taxelor sociale la angajat

PROTEST sindical împotriva trecerii taxelor sociale la angajat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sindicaliştii Confederaţiei Naţionale Cartel ALFA au decis pichetarea tuturor prefecturilor din ţară, în semn de protest faţă de decizia Guvernului de a trece contribuţiile sociale de la angajator la angajat, începând cu 1 ianuarie 2018. De asemenea, sindicaliştii cer modificarea Legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile, plecând de la varianta comună a celor cinci confederații sindicale înaintată guvernului.

La Galaţi, pichetarea va avea loc luni, 25 septembrie, începând cu ora 15.00, iar pe 4 octombrie, se va organiza un miting la Bucureşti, în faţa sediului Guvernului României. "Propunerea reprezintă un experiment ale cărui consecințe negative vor fi suportate exclusiv de lucrători. De consecinţele pozitive, dacă vor exista, vor beneficia doar capitalul şi reprezentanţii acestuia (patronii şi angajatorii)", precizează un comunicat Cartel ALFA.

Conform liderului gălăţean Romică Gîrneaţă, în cazul în care Executivul va menţine transferul taxelor sociale de la angajator la angajat în propunerea de buget pentru 2018, se vor constitui premisele pentru declanşarea unui conflict social de amploare.

Citit 3860 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2017 01:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.