Tăiem porcul la fel ca ungurii

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Acasă”, în Canada: Ziarul „Acasă” anunţă evenimentul toamnei: Galele Spirit of Romania, cea de-a IV-a ediţie, 7 noiembrie la Toronto, Toronto Centre for The Arts şi 8 noiembrie la Montreal, Oscar Peterson Recitall Hall. Două recitaluri de excepţie, susţinute de Vasile Şeicaru, Ada Milea şi Zoia Alecu, în «Noapte Fără Anotimp».

* Servicii consulare în regiunea Lleida: O echipă din cadrul Consulatului General al României la Barcelona se va deplasa în Lleida, Spania, astăzi, 9 septembrie, pentru a oferi asistenţă şi servicii consulare cetăţenilor români din regiune şi pentru a acoperi necesităţile acestei comunităţi la faţa locului.

* Ghid turistic "Se Rumanien" la Stockholm: Ambasada României la Stockholm a lansat ieri ghidul turistic „Se Rumänien", autor George Cristea.

* Hramul mănăstirii „Sfânta Cruce” din Toronto: Toţi creştinii ortodocşi din amândouă episcopiile ortodoxe române din America sunt invitaţi să participe în perioada 11-13 septembrie la sărbătorirea hramului mănăstirii „Sfânta Cruce" din Toronto, Canada.

* Duo plastic la Montreal: Două artiste plastice din România, Giotto Doichiţa şi Anca Sabău, îşi fac debutul nord-american la Montréal, cu o expoziţie organizată la galeria Nota Bene din centrul Montréalului (3416, avenue du Parc), deschisă pe 28 august. Cele două au expus, pe parcursul ultimilor zece ani, în mai multe ţări europene. La Montréal, expoziţia va fi deschisă până pe 14 septembrie.

* Jocurile Francofoniei de la Beirut: Şaizeci de sportivi şi artişti români vor participa, în perioada 27 septembrie-6 octombrie, la cea de-a şasea ediţie a Jocurilor Francofoniei, organizate la Beirut.

* Tinerii creştini fac schimb de experienţă: Un grup de tineri, membri şi colaboratori ai Fundaţiei "Cuvântul care zideşte", patronată de Mitropolia Olteniei, se află în perioada 6-13 septembrie  într-un schimb de experienţă în provincia Trento din nordul Italiei, la invitaţia Asociaţiei de tineret "Orizzonte Giovane".

* Carte despre tăierea porcului şi fiertul pălincii: Cu ajutorul unui proiect transfrontalier la care a lucrat un grup de cercetători de la Complexul Muzeal Arad şi Direcţiunea Muzeelor din judeţul Bichiş, Ungaria, a apărut recent cartea intitulată „Satul românesc şi unguresc în contextul integrării şi al globalizării".

Citit 811 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.