Criminalul cu minte de copil

Criminalul cu minte de copil
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi luni, la ora 19,00 prin 112 în legătură cu faptul că, în comuna Cavadineşti, pensionarul Victor Popa, de 71 ani, a fost omorât, cu un topor, de către fiul său.

Retard mintal şi alcool în exces

Investigatorii ajunşi imediat la faţa locului au stabilit că, din cauza băuturii şi pentru că se certaseră, tatăl - Victor Popa - a fost lovit cu un topor în spate, în mai multe rânduri, de către fiul său - Ştefan Popa, de 46 ani, fără ocupaţie, fără antecedente, cu handicap mintal gradul II (retard mintal). Cei doi locuiau împreună şi până în ziua crimei relaţiile dintre ei fuseseră exemplare.

„Era foarte liniştit”

Tatăl a murit în urma loviturilor primite, decesul datorându-se insuficienţei cardio-respiratorii acute, fracturilor costale şi fracturii de umăr.

„Băiatul era foarte liniştit, chiar dacă avea handicap. Mergea cu tatăl lui la câmp, la muncă, şi râdeam cu el, că de fiecare dată când îl întrebam cum te cheamă, zicea pop-fani”, povesteşte, şocată de noutăţi, una dintre angajatele primăriei din Cavadineşti.

De la dânsa aflăm şi că, ieri, la ora 12,00, victima se afla la spitalul din Târgu Bujor, urmând ca familia – adică cele două fiice ale lui Victor Popa – să îl aducă acasă pe tatăl lor, în cursul aceleiaşi zile.

La expertiză

Ştefan Popa, fiul ucigaş, a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi urma ca în cursul zilei de ieri să fie prezentat instanţei de judecată în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pentru omor calificat. De asemenea, suspectul urmează a fi supus unei expertize neuro-psihiatrice, pentru a se stabili dacă a acţionat cu discernământ în momentul comiterii faptei.

Până atunci, fiul cu minte de copil, dar reacţii de criminal nestăpânit, rămâne departe de ai săi - oameni greu încercaţi de necazul care i-a lovit.

Imagini: I.P.J. Galaţi

Citit 1951 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.