Compania norvegiană OPTIMAR face noi ANGAJĂRI în Galaţi şi Brăila

Compania norvegiană OPTIMAR face noi ANGAJĂRI în Galaţi şi Brăila
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Aşa cum promitea încă de anul trecut, compania norvegiană OPTIMAR AS a deschis la începutul acestui an o sucursală la Galati. Cei 28 de angajati existenţi la societatea din Galaţi au reusit deja să livreze primele echipamente către compania mamă - Optimar AS. Deoarece portofoliul de comenzi pentru următorii ani este foarte promiţător, OPTIMAR va deschide un punct de lucru şi la Brăila, urmând să angajeze în perioada imediat următoare peste 60 de specialişti pentru birourile din zona Galaţi-Brăila. Având deja puncte de lucru în Spania şi Statele Unite, compania norvegiană se va extinde pentru a-şi menţine poziţia de lider pe piaţa produselor pentru industrializarea manipulării şi prelucrării peştelui. Omul din spatele investiţiei Optimar în oraşul nostru, domnul Håvard Sætre, Preşedinte şi CEO al companiei, lucrează de peste 20 de ani în această parte a ţării şi îşi doreşte ca flexibilitatea şi succesul punctelor de lucru din Galaţi şi Brăila să reprezinte un motor pentru creşterea întregului grup.

Prin inovaţiile sale Optimar AS este lider mondial în furnizarea sistemelor de manipulare a peştelui şi a echipamentelor de procesare adaptate pentru nave, fabrici terestre şi ferme piscicole. Optimar livrează linii complete de procesare, congelare şi ambalare precum şi echipamente de sine stătătoare folosind tehnologii automatizate şi robotizate.

Grupul norvegian are o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de euro si peste 300 de angajaţi în patru ţări ale lumii – Norvegia (în inima clusterului maritim de lângă Ålesund), Statele Unite (Seattle), Spania (Vigo) şi din acest an si in România (în Galaţi, pe Drumul de Centură nr.3).

„Nimic nu este prea mare şi nici prea mic pentru noi”, spune CEO-ul companiei din Galaţi, Håvard Sætre, continuând: „Din 1995, am lucrat în Tulcea şi Brăila. Aici aveţi o universitate foarte bună şi un mare producător de oţel. Căutăm forţă de muncă stabilă şi, cum această regiune Tulcea, Brăila – Galaţi îmi este foarte familiară, vreau ca firma să crească aici”.

„Tot ceea ce facem este dedicat industriei pescuitului. Nu facem doar produse din inox, ci şi automatizăm procesele. De aceea am înfiinţat biroul din Galaţi, pentru a începe aici cu automatizarea, cu producerea de software pentru automate programabile (PLC - Programmable Logic Controller), echipamente de control SCADA (interfaţă de vizualizare între om şi proces). Am început să producem panouri electrice şi sa facem design mecanic folosind programele Inventor şi Vault.

Pe lângă biroul central din Norvegia şi cele din SUA şi Spania, anul acesta, în luna februarie, am pus bazele companiei din România. Avem în momentul de faţă 28 de angajaţi, dar vrem să creştem această companie până la cel puţin 100, în Galaţi şi Brăila, până la sfârşitul anului viitor. Aşa vom avea o mai mare stabilitate a companiei din România, ceea ce ne va permite să ne dezvoltăm în continuare şi la nivel de grup. Ştiu că sunt o mulţime de oameni calificaţi în această zonă de sud-est a României, am o experienţă de peste 20 de ani în activitatea de aici şi sunt convins că vom putea găsi oameni tineri, talentaţi, dedicaţi şi care într-adevăr vor să facă o treabă bună. Avem putere financiară, o poziţie foarte bună pe piaţă şi vrem să dezvoltăm întregul grup prin înfiinţarea acestei companii puternice in România”, a spus Håvard Sætre, CEO-ul companiei Optimar.

La rândul său, managerul general Ciprian Corneliu Pîsu a precizat: „Activităţile companiei noastre constau în producerea de tablouri electrice, proiectare instalatii electrice, proiectare echipamente mecanice şi dezvoltare software. De anul viitor, ne propunem să începem şi activitatea de producţie a echipamentelor mecanice şi activităţi de service pentru echipamente electrice şi mecanice. De aceea facem angajări în zona Galaţi-Brăila, pentru că vrem să deschidem, până la sfârşitul acestui an, o unitate de producţie mecanica în Brăila”.

Pe lângă angajări, Optimar caută parteneri de afaceri, companii cu abilităţi în design si producţie din industria oţelurilor inoxidabile.

Reprezentanţii Optimar vor fi prezenţi la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi din Galaţi, care va avea loc pe 20 octombrie, în corpul D al Facultăţii de Inginerie, vizavi de Catedrală.

Optimar vrea să angajeze cinci ingineri proiectanţi mecanici, cinci ingineri automatişti programatori PLC, patru ingineri proiectanţi instalaţii electrice, zece ingineri de service, un manager pentru producţia de echipamente mecanice din oţel inoxidabil, un magazioner, un inginer achiziţii, un responsabil logistică, 30 de sudori inox şi încă 10 electricieni. Persoanele interesate pot trimite CV-urile la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. specificand postul vizat.

(P)

Citit 29526 ori Ultima modificare Joi, 19 Octombrie 2017 08:51