Cercetat penal după ce a preluat bagajele unui prieten

Cercetat penal după ce a preluat bagajele unui prieten
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cetăţeanul ucrainean Ihor N. în vârstă de 40 de ani, a vrut să ajungă în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier. Bărbatul conducea un autoturism marca Mercedes.

În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a decis efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care au fost descoperite, în bagaje, 379 de cartuşe de vânătoare, de calibru şi mărci diferite, nedeclarate la controlul de frontieră.

Cu privire la cele constatate, cetăţeanul ucrainean a declarat că acestea îi aparţin unui prieten care fusese la vânătoare, dar pentru că autoturismul acestuia s-a defectat în ultimul moment, a preluat bagajele acestuia fără să ştie că în ele se găsesc cartuşele respective.

Poliţiştii de frontieră au ridicat muniţia şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi deținerea, portul, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale şi muniţiilor.        

Citit 4276 ori Ultima modificare Duminică, 22 Octombrie 2017 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.