Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
1 comentariu

Sub titlul „Ocaua mică nu îşi are locul în pieţele gălăţene”, cetăţenii Galaţiului sunt rugaţi, printr-un comunicat, să comunice orice nereguli privind corectitudinea măsurărilor efectuate în cadrul tranzacţiilor comerciale Serviciului Judeţean de Metrologie Legală din strada Ştiinţei nr. 60, la numerele de telefon 0236.414.189, 0749.050.451, sau prin e-mail, la adresa sjml.galati
gmail.com.
Inspectorii instituţiei gălăţene vor fi prezenţi, în perioada următoare, în pieţele agroalimentare, târgurile şi oboarele din întreg judeţul Galaţi. Controalele metrologice efectuate vor urmări, în principal, existenţa documentelor specifice care atestă legalitatea şi corecta funcţionare în utilizarea mijloacelor de măsurare şi integritatea sigiliilor. Comunicatul Serviciului Judeţean de Metrologie Legală reaminteşte că deţinătorii şi utilizatorii cântarelor şi celorlalte mijloace de măsurare au obligaţia de a le asigura legalitatea. În caz contrar, ei riscă amenzi între 5.000 şi 20.000 de lei.

Citit 1722 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Octombrie 2017 21:39

1 comentariu

 • postat de GALATEAN Joi, 26 Octombrie 2017 19:18 78.96.81.*** Link la comentariu
  0
  6

  Adica, ce inseamna asta, cetateanul platitor de impozite, clientul samsarilor din pietele Galatiului, sa-i scoata de prin birouri pe domnii si doamnele de la Serviciul Judetean de Metrologie, aflati la o cafeluta, sau de acum la caldurica, pe salalarii tot din sudoarea amaratului de cetatean, in loc sa vina ei sa verifice acele cantare avand obiectul muncii corespunzator care sa demonstreze hotia vanzatorilor, luand masuri la fata locului, eventual insotiti si de politisti adevarati, nu facuti din fuga calului, cu duiumul pe strazile Galatiului?!

  Hai, sa zicem, cetateanul reclama ca samsarul X si-a masluit cantarele sa fure la fiecare cantarire, 40-50 de grame, vine metrologul sa constate cu instrumente adecvate, intre timp, dupa un singur fluier, stiut de toti hotii din piata, isi regleaza cantarele, care ar fi deznodamantul?

  Sau alta varianta, practicata mai de mult de cei de la protectia consumatorilui, tipic romaneasca, da la pace cu hotii, ia si tu o scaosa de cartofi, si fa sa ies bine....

  Nu ar fi mai bine, asa cum s'a spus,ca metrologii sa fie mereu prin piete sa bage frica in hoti, sau mai intai sa se elimine samsarii care fac specula si comerciantii fara documente de provenienta a produselor, politia urmarind lantul trofic al procurarii produselor de la producator la taraba, acte dupa care sa aplice adaosul comercial legal, nu sa implice cetatenii in lupta directa cu mafia aparata de cei aflati in administrarea pietei si a orasului?!

  Nu ajunge ca actualmente cetateanul este cel care plateste neregulile din piete, bani care ajung in buzunarele unor interpusi ale partidelor aflate la guvernare?

  Ca de mult cetateanul asteapta protectia statului si a administratiei locale care nu mai vine!

  Doar numai din patru in patru ani, promisiuni si hlizeala!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.