Chiulangii pot rata „Banii de liceu”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul „Bani de liceu”, prin care se acordă un sprijin financiar lunar elevilor ce urmează liceul la cursuri de zi, va continua şi în anul şcolar 2009-2010. Dosarele se pot depune în şcoli până la 1 octombrie. Elevii săraci dar cu note mici şi absenţe nemotivate ar putea pierde la mustaţă bursa acordată de minister.

Venit minim, 150 de lei

Beneficiarii programului vor fi elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 de lei, faţă de 200 de lei cât a fost anul trecut.

Pot depune cereri şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie sau se află sub tutelă sau curatelă, dar în aceleaşi condiţii de venit.

Dacă există elevi care au acelaşi venit, departajarea lor va fi realizată în acest an de învăţământ şi pe baza mediilor generale şi a absenţelor nemotivate din anul şcolar anterior depunerii cererii.

Elevii vor depune, pe lângă cerere, şi o adeverinţă eliberată de către unitatea şcolară din care să rezulte media generală şi numărul de absenţe nemotivate din anul şcolar anterior.

Calendar

Cererile pot fi depuse de elevi în perioada 15 septembrie – 1 octombrie. Efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor vor avea loc între 1 şi 23 octombrie.

Lista beneficiarilor va fi afişată pe internet pe 28 octombrie.

Până pe 2 noiembrie, elevii vor putea depune contestaţii, care vor fi rezolvate până pe 6 noiembrie.

Citit 1964 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.