Sindicaliştii gălăţeni cer gazoduct sută la sută european

Sindicaliştii gălăţeni cer gazoduct sută la sută european
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Aproximativ 100 de sindicalişti de pe platforma siderurgică gălăţeană, cea mai mare parte dintre ei de la sindicatul "Siderurgistul AMG", au protestat, luni, 30 octombrie, pe platoul din faţa Prefecturii, faţă de lipsa de susţinere a industriei autohtone de către statul român.

Concret, sindicaliştii acuză că licitaţia organizată de Transgaz pentru gazoductul BRUA (pe direcţia Bulgaria-România-Ungaria-Austria) este afectată de preţurile de dumping practicate de ţări din afara UE (China, în special), care se află astfel într-o concurenţă neloială cu ArcelorMittal Tubular Products Galaţi, singurul producător naţional de ţeavă sudată longitudinal expandată la rece.

Sindicaliştii le cer autorităţilor centrale şi locale să nu atribuie banii publici şi europeni din cadrul acestui proiect unor state care nu au nicio contribuţie la bugetul Uniunii şi dau asigurări că ArcelorMittal Tubular Products Galaţi deţine capacitatea tehnică şi profesională necesare pentru onorarea integrală a comenzilor Transgaz. Sindicaliştii gălăţeni vor organiza un nou protest, pe 7 noiembrie, în faţa sediului Guvernului României.

Citit 1916 ori Ultima modificare Luni, 30 Octombrie 2017 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.