UPDATE. Scurgeri de gaze dintr-o cisternă pe raza localității Traian

UPDATE. Scurgeri de gaze dintr-o cisternă pe raza localității Traian
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Intervenţie de urgenţă a pompierilor gălăţeni şi circulaţie deviată pe DN 25, pe raza localităţii Traian, din cauza unei cisterne din care se scurgea gaze. Cisterna, încărcată cu GPL, era condusă de un bărbat de 46 de ani şi se deplasa pe ruta Galaţi - Tecuci. Şoferul a observat că are probleme şi a decis să iasă în afara părţii carosabile. Astfel, cisterna a fost dusă pe o păşune, la o distanţă de un kilometru de partea carosabilă. Incidentul a fost anunţat imediat la 112, iar la faţa locului au ajuns două autospeciale de pompieri, care au acţionat preventiv, făcând perdele de apă în zonă, pentru limitarea deplasării norului de gaz eliberat în atmosferă.

"Conform procedurilor în astfel de cazuri, s-a constituit o zonă de siguranţă în jurul cisternei şi se analizează posibilitatea de transvazare (trecerea combustibilului într-o altă cisternă) sau de purjare (eliberare controlată a gazelor în atmosferă)", ne-au transmis, imediat după anunţarea incidentului, pompierii gălăţeni.

Traficul rutier a fost deviat pe o rută ocolitoare, pe DJ 251, între localităţile Traian şi Independenţa, la indicaţiile poliţiştilor rutieri, iar pompierii au recomandat ca nici trenurile să nu fie lăsate să circule în zonă. Şi asta pentru că, la un moment dat, a existat pericolul unei explozii.

După ce la faţa locului au ajuns şi pompierii de la Brăila, care au încercat transvazarea GPL-ului într-o altă cisternă, s-a ajuns la concluzia că manevra nu se poate face în condiţii de siguranţă. Astfel, s-a decis ca tot gazul să fie eliberat, controlat, în atmosferă. În toată această perioadă, pompierii au creat perdele de apă pentru limitarea răspândirii gazului. Între timp, aproximativ 500 de persoane au fost anunţate cu trebuie să îşi părăsească locuinţele, dar mulţi dintre localnici au refuzat să plece din case, fiind convinşi că nu există niciun pericol pentru ei.

Întreaga operaţiune a durat mai bine de trei ore, dar s-a finalizat cu bine, incidentul fiind fără victime. În jurul orei 15,00, traficul pe DN 25 a fost reluat, în condiţii de siguranţă. Pompierii au decis sancţionarea contravenţională a operatorului economic care deţine cisterna, care are sediul social în Caracal, cu suma de 5.000 de lei, pentru exploatarea unei cisterne cu defecte.

Citit 4583 ori Ultima modificare Luni, 06 Noiembrie 2017 10:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.