Protest faţă de modificarea legilor justiţiei. 1000 de gălățeni au ieşit în stradă

Protest faţă de modificarea legilor justiţiei. 1000 de gălățeni au ieşit în stradă
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

1000 de gălățeni au protestat duminică seară în fața Prefecturii Galați, dar și pe străzile din oraș pentru a-și arăta nemulțumirea față de proiectul care vizează modificarea legilor justiției.

Protestatarii s-au adunat inițial în fața Prefecturii unde au scandat pașnic împotriva PSD și împotriva corupției din țară. La un moment dat însă, un grup de protestatari a forțat cordonul de jandarmi și a trecut strada pentru a urca pe treptele Prefecturii. Circulația pe strada Domnească a fost oprită pentru câteva minute, astfel încât protestatarii să traverseze, după care a revenit la normal. Gălățenii au revenit însă în stradă, moment în care a avut lco și un incident. ” Un participant la protest a pătruns pe carosabil, moment în care era să fie lovit de un mijloc de transport în comun. Colegii mei au intervenit să ia aceea persoană de pe partea carosabilă astfel încât să şe elibereze drumul şi el să nu fie lovit . Bineînţeles că toţi protestatarii au sărit în ajutorul acelui bărbat neştiind care a fost rolul jandarmilor în acea situaţie”, ne-a explicat Cătălin Mircea Bădin, părtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.

Protestatarii au fost au revenit imediat la scandări. ”PSD, ciuma roșie”, ”Hoții, hoții”, ”Jos mâinile de pe justiție”, au fost doar câteva dintre lozincile gălățenilor nemulțumiți. ”Vom sta în stradă până când vor înțelege că nu trebuie să modifice legile justiției”, ne-a spus o protestatară. ”Noi susținem DNA. Să îi arestaze pe toți hoții și să le confiște averile. Doar așa vor înțelege că nu e  de joacă”, a completat o altă protestatară.
După ce au scandat minute în șir în fața Prefecturii, oamenii au plecat în marș spre Inelul de Rocadă. Pe traseu au fost însoțiți de jandarmi și de polițiști, aceștia din urmă având grijă ca traficul să fe deviat astfel încât să nu fie înregistrat niciun incident.

 

Citit 6157 ori Ultima modificare Luni, 06 Noiembrie 2017 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.