Dar cu stema ce-aţi avut?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Triplex Confinium, vandalizat: Piatra de hotar dintre România, Serbia şi Ungaria a fost vandalizată la sfârşitul săptămânii trecute. În noaptea de sâmbătă spre duminică, la pensiunea Abigél din localitatea de graniţă Kübekháza s-a ţinut nunta lui Toroczkai László, preşedintele Mişcării Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM), organizaţie extremistă maghiară. Poliţiştii de frontieră români au observat duminică dimineaţa că de pe Triplex Confinium, piatra de hotar unde se întâlnesc cele trei ţări, au fost rupte stemele României şi Serbiei. Poliţia a găsit făptaşul, care şi-a recunoscut fapta şi a arătat locul unde se găsesc cele două steme rupte de pe piatra de hotar.

* Ortodocşii din Tokyo: Comunitatea de români ortodocşi care se află în Tokyo şi în împrejurimi este invitată la slujba Sfintei Liturghii duminicale ce va avea loc pe 27 septembrie, în Pal City Koto, Koto-ku, Tokyo. Se doreşte ca în Parohia "Sfântul Gheorghe" din Japonia să se construiască şi o biserică, pentru care exista deja un proiect.

* Întâlnire de lucru în Germania: Liga Asociaţiilor Germano-Române din Germania îi invită pe românii stabiliţi în această ţară să ia parte miercuri, 23 septembrie, de la ora 16:00, la Stuttgart, la o întâlnire de lucru cu  Eugen Tomac, Secretar de Stat în Departamentul de Relaţii cu Românii de Pretutindeni (DRRP).

* Reviste: Noua Zeelandă: A apărut numărul 51 al revistei "Pagini Româneşti în Noua Zeelandă", revista lunară care se difuzează electronic celor 570 de cititori din baza de date a Centrului Cultural Român din Auckland. Spania: A apărut şi numărul 30 al Revistei Nou Horizont din Valencia.

* Paradă de costume şi porturi tradiţionale peste Ocean: Weekendul trecut, la Chicago, moda a fost prezentă pe podium într-un spectacol de excepţie. Nu a fost vorba de o prezentare obişnuită, ci una de costume şi porturi tradiţionale româneşti. Au defilat pe podium copiii din familiile credincioşilor din biserica ortodoxă Naşterea Domnului, gazda şi organizatoarea evenimentului.

* „Supravieţuitorul”, la Oslo: Românii din Norvegia sunt aşteptaţi joi, 24 septembrie, de la ora 17.00, la sediul Ambasadei României la Oslo, să urmărească proiecţia peliculei „Supravieţuitorul", în regia lui Sergiu Nicolaescu.

* Firmă de nunţi la Londra: Doi români au înfiinţat la Londra o firmă de wedding planning şi organizează festivităţi pentru români şi britanici deopotrivă. Dan Filip şi Adriana Carcu sunt din Transilvania, el din Maramureş, ea din Timişoara.  Business-ul lor, cu sediul în  locuinţa din Wembley, se ocupă de la aranjamente florale, la cover-uri pentru huse, până la organizarea în întregime a nunţilor.

* Pelicula „Pescuit sportiv”, în Olanda: Din 24 septembrie, lung-metrajul de debut al regizorului Adrian Sitaru, „Pescuit sportiv" (Hooked/Picnic), poate fi vizionat în Olanda la Rialto (Amsterdam), Filmhuis (Den Haag), Plaza Futura (Eindhoven), Lux (Nijmegen), Hoogt (Utrecht) şi VerkadeFabriek (Den Bosch). Filmul este prezentat în limba română, cu subtitrare în limba olandeză. Din distribuţie fac parte actorii Adrian Titieni, Ioana Flora şi Maria Dinulescu.

Citit 1160 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.