UPDATE | Pieton accidentat MORTAL de un preot BEAT. Şoferul a FUGIT de la locul accidentului

UPDATE | Pieton accidentat MORTAL de un preot BEAT. Şoferul a FUGIT de la locul accidentului
În imagine, locul tragediei
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

UPDATE, luni, 13 noiembrie, ora 18,00 | Grav accident de circulaţie pe DJ 251K, pe raza localităţii Schela. Un bărbat de 49 de ani, Mircia Ifrim, a fost lovit de o maşină, iar în urma impactului şi-a pierdut viaţa. Şoferul care l-a lovit, un bărbat de 44 de ani, a fugit de la locul accidentului. Acesta a fost identificat ulterior de poliţişti ca fiind preotul din localitatea gălăţeană Negrea, Dănuţ Hohotă. Imediat ce a fost identificat, preotul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,34  mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Se pare că victima  fost târâtă de maşina condusă de preot şi apoi abandonată pe marginea drumului.

"Din primele cercetări, a reieşit faptul că un bărbat de 49 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă a DJ 251K, a fost surprins şi accidentat mortal de un autoturism. Şoferul a părăsit locul accidentului, acesta fiind identificat câteva ore mai târziu, în apropierea localităţii Pechea", ne-a explicat Crina Dragu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

După ce a fugit de la locul accidentului, abandonându-şi victima pe marginea drumului, preotul şi-a continuat drumul, dar, între Costache Negri şi Pechea, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a ajuns cu maşina într-un şanţ. Aici a abandonat vehiculul şi apoi şi-a continuat drumul pe jos, sperând probabil că nu va fi prins de poliţişti.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, care au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele preotului Dănuţ Hohotă. Acesta este acuzat de ucidere din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de cercetare penală.

În timp ce preotul Dănuţ Hohotă era în arestul IPJ, rudele lui Mircia Ifrim au început pregătirile de înmormântare. Acesta era singurul ajutor al familiei, iar mama sa este nevoită acum să se împrumute pentru a-şi putea conduce fiul pe ultimul drum. "Băiatul meu era mort în mijlocul şoselei, avea capul spart, iar părintele, cel care a făcut accidentul, a fugit. S-au dus poliţiştii şi copii mei după el, pe el nu l-au găsit, au găsit numai maşina. Venea de la distracţie, avusese petrecere aici în sat", ne-a spus Emilia Ifrim, mama bărbatului, care acum cere să i se facă dreptate.

Cazul a intrat şi în atenţia Arhiepiscopiei, care, printr-un comunicat de presă, a anunţat că preotul a fost suspendat până la finalizarea anchetei.

Preotul, care are patru fete, toate studente, a fost dus, în cursul serii de luni, 13 noiembrie, în faţa instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.


Grav accident de circulaţie pe DJ 251, pe raza localităţii Schela. Un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost lovit de o maşină, iar în urma impactului şi-a pierdut viaţa. Şoferul care l-a lovit, un bărbat în vârstă de 44 de ani, a fugit de la locul accidentului. Acesta a fost identificat ulterior de poliţişti ca fiind preotul din localitatea gălăţeană Negrea. Preotul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, care au emis ordonanţă de reţinere pe numele şoferului vinovat.

Vom reveni cu amănunte.

(luni, 13 noiembrie, ora 10,23)

Citit 17593 ori Ultima modificare Marți, 14 Noiembrie 2017 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.