Carambol dramatic pe Drumul de Centură

Carambol dramatic pe Drumul de Centură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un camion de Brăila a proiectat un Chevrolet într-o Dacia papuc * Grav răniţi - şoferul Chevroletului şi soţia lui, pasageră pe scaunul din dreapta faţă *

Încarcerată timp de aproape o oră! Imobilă şi fără expresie, soţia şoferului de pe Chevroletul zdrobit ieri pe Centură a fost asistată timp de aproape o oră de echipajele SMURD, timp în care Descarcerarea tăia maşina care devenise una cu victima.

Camion, Chevrolet, Dacia

Nepăstrarea distanţei corespunzătoare a fost la un pas de a lua vieţile a doi soţi ieri, pe Drumul de Centură, în jurul orei 13,00. A fost momentul în care un camion cu numere de Brăila a tamponat un Chevrolet B 53842 care rula în faţa lui (în direcţia spre ANL-uri), proiectându-l pe sensul opus, unde Chevroletul s-a izbit de o Dacie papuc GL 96 PIM.

Strivită de propria maşină

Rănit grav, dar din fericire reuşind să iasă din maşină, Săndel Iordache, şoferul Chevroletului a fost transportat de urgenţă de echipajul SMURD la U.P.U.. Încastrată la propriu în maşină, soţia lui, Mioara, nu a putut decât să-şi urmărească soţul cu privirea.

Imobilă, suspectă de fractură la coloană, femeia nu s-a mişcat nici măcar un centimetru timp de zeci de minute, cât echipajul Descarcerării, din cadrul Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă tăia portiera, apoi stâlpul care se înfipsese în victimă, ţintuind-o pe scaunul maşinii.

Doi şoferi au scăpat

Asistată în permanenţă de medici, învelită cu un pled, legată la perfuzii şi respirând în masca de oxigen, Mioara Iordache s-a văzut, la o clipă după ce un banal drum cu soţul său a fost întrerupt, înconjurată de zeci de curioşi şi de echipaje profesioniste, a căror unică menire era să o ţină în viaţă. Palidă, cu o privire speriată, femeia a acceptat ajutorul celor din jur fără ca măcar  un singur geamăt să-i despartă buzele albite de spaimă.

Nici brăileanul Marian Dediu, de 34 de ani, şoferul camionului, nici Florin Chiriac, de 36 de ani, şoferul Daciei Papuc nu sunt răniţi. Ba chiar şoferul Daciei se afla printre cei care urmăreau operaţiunile de salvare ale Mioarei Iordache, pasagera dreapta faţă din Chevrolet.

Greu de uitat

„În acest caz este vorba despre culpa şoferului de pe camion, care nu a păstrat distanţa corespunzătoare, intrând în autoturismul din faţa sa şi proiectându-l pe sensul opus”, declară comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Şoferi, dacă încă nu aţi apucat să vedeţi privirea unui om care se întreabă dacă va mai trăi, mai cu milă cu acceleraţia. Din spatele unor lacrimi care nu reuşeau să curgă, ochii Mioarei Iordache sunt greu de uitat.

Citit 2358 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.