Telefoanele care emit cele mai multe radiaţii

Telefoanele care emit cele mai multe radiaţii
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

În ciuda faptului că smartphone-urile sunt dispozitive pe care le avem cu noi peste tot, există riscuri în utilizarea lor, datorate în special radiaţiilor pe care acestea le emit. Majoritatea dispozitivelor de pe piaţă din acest moment nu sunt foarte periculoase, însă multe dintre ele se apropie destul de mult de limita teoretică de 1,6- 2,0 SAR (W/kg). Printre modelele de pe piaţă care emit cele mai multe radiaţii se numără modele de la OnePlus, Xiaomi, HTC şi chiar Apple şi Google.

Statista a publicat un raport referitor la nivelul de radiaţii emis de mai multe dispozitive mobile populare de pe piaţă şi a realizat o listă cu cele mai "periculoase" 16 modele de smartphone. Desigur, pot exista modele mai periculoase, în special de la producători mai puţin cunoscuţi, însă acest "top" doreşte să informeze publicul larg despre posibilele riscuri la care se expun folosind unele dintre cele mai puternice şi mai răspândite telefoane mobile.

Pe primul loc în acest top avem Xiaomi Mi A1, primul smartphone cu Android One al producătorului chinez, acesta fiind urmat de OnePlus 5T, modelul lansat în toamna anului 2017. Xiaomi Mi Max 3 este următorul, fiind urmat de cel mai recent dispozitiv de la OnePlus, modelul 6T. Topul continuă cu HTC u12 life, Xiaomi Mi Mix 3, Google Pixel 3 XL, OnePlus 5, iPhone 78, Xperia XZ1 Compact, HTC Desire 12, Pixel 3, OnePlus 6, iPhone 8, Redmi Note 5 şi ZTE AXON Mini 7.

Conform Statista, aceste date au fost înregistrate folosind smartphone-urile la nivelul urechii, într-un apel. Datele au fost colectate pe data de 10 decembrie 2018, deci există posibilitatea ca alte modele care s-au lansat în ultimele două luni să poată fi incluse pe această listă în viitor. Germania consideră că telefoanele mobile nu ar trebui să depăşească 0,6 SAR pentru a primi certificare de dispozitive "ecologice".

Sursa: go4it.ro

Citit 95645 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Iunie 2019 19:02

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.