Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea: Galaţiul, în topul judeţelor cu cele mai multe proiecte europene

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea: Galaţiul, în topul judeţelor cu cele mai multe proiecte europene
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, la ora bilanţului. Şeful CJ trece în revistă cele mai importante proiecte ale instituţiei, despre care spune că vor schimba faţa judeţului Galaţi.

- 2017 a fost anul proiectelor la Consiliul Judeţean. După mulţi ani în care instituţia nu a reuşit să se remarce prin iniţiative importante şi investiţii de amploare, aţi reuşit să puneţi pe picioare proiecte de sute de milioane de euro şi să readuceţi la viaţă o serie de iniţiative eşuate în trecut.
- Faptul că patru ani am fost county manager mi-a dat posibilitatea să cunosc mai bine Consiliul Judeţean şi ce înseamnă judeţul Galaţi în ansamblu. Pentru a putea demara anumite proiecte, trebuie să ai o imagine a judeţului şi trebuie să cunoşti necesităţile. Altfel nu ai cum să-ţi faci un plan serios şi o strategie de dezvoltare. La începutul mandatului, fixasem ca priorităţi sănătatea şi infrastructura rutieră. După care, cu echipa de oameni serioşi şi profesionişti de la Consiliul Judeţean, făcând o analiză mai amănunţită, am constatat că CJ poate fi eligibil pe mai multe programe cu finanţare europeană şi ar fi fost păcat să ratăm această oportunitate. Este o oportunitate pe care nu ştim dacă o vom mai avea din 2020. La sfârşitul anului 2017 s-au închis cam toate axele de finanţare pentru Consiliul Judeţean. Dacă 2017 ne-ar fi prins într-o stare de letargie, în 2018 ne trezeam că nu mai avem ce face. Am constatat că avem posibilităţi, că echipa este bună şi ne-am axat pe toate domeniile. Am plecat de la o promisiune făcută cetăţenilor, în campania electorală, de modernizare a 150 de kilometri de drum judeţean şi am ajuns la aproximativ 250 de kilometri. Şi parcă nu ne era de ajuns judeţul, am zis să modernizăm şi centura ocolitoare a Galaţiului. Am plecat de la o idee, să vedem dacă se poate face ceva. În două luni şi jumătate am reuşit să readucem la viaţă un proiect, să îl modificăm şi să-l adaptăm nevoilor zilelor noastre. Sunt foarte optimist că va obţine finanţare.

- Care este valoarea proiectelor dedicate infrastructurii rutiere?
- Dacă facem un calcul estimativ, Consiliul Judeţean are depuse, numai pe infrastructură, proiecte cu finanţare europeană de 140-150 de milioane de euro. Atunci când am spus că în judeţul Galaţi vor fi investite, în acest mandat, aproximativ 550 de milioane de euro, cred că m-am înşelat. Am depăşit această sumă. Fără falsă modestie, am depăşit judeţe mari la capitolul proiecte deja semnate. Şi pot să şi enumăr proiectele de drumuri: modernizarea DJ 242 (care face legătura între Folteşti, Măstăcani, Fârţăneşti-Târgu Bujor, Vârlezi, Litera M, DN 24), DJ 251 – Smârdan – Schela – Slobozia Conachi şi apoi de la Cudalbi – Valea Mărului – Matca – Tecuci, DJ 252 – Movileni – Cosmeşti – Nicoreşti. Pentru aceste drumuri avem deja contractele semnate. Mai avem proiecte depuse şi declarate eligibile pentru DJ 255 – Pechea – Rediu – Suhurlui – Cuca – Fârţăneşti – Măstăcani – Vlădeşti, pentru DJ 251A – DN 24 – Drăguşeni – Blânzi spre Corod, DJ 254 Iveşti – Călmăţui – intersecţia de la Costache Negri, DJ 242A – Rădeşti – Cruceanu – Bereşti – Bereşti Meria – Cavadineşti – Găneşti, centura Galaţiului - cu o valoare eligibilă de 30 de milioane de euro (restul, până la 40 de milioane de euro, reprezintă contribuţia Consiliului Judeţean şi a Consiliului Local) şi DJ 242D – Rogojeni – Suceveni – Băneasa, pe care îl vom depune pe 26 ianuarie. Acestea sunt proiectele cu finanţare europeană. Mai sunt şi proiecte cu finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, care vizează DJ 242B – Târgu Bujor – Moscu – Balinteşti – Bereşti şi intrarea în Tecuci. Bineînţeles, în afară de acestea, au fost executate lucrări, în 2017, din bugetul propriu, pe 22 de km de drum, iar în 2018 vom mai moderniza şi reabilita 10 km de drum.

- Aţi afirmat, în repetate rânduri, că Sănătatea este prioritară. Care sunt cele mai importante proiecte pentru unităţile sanitare din subordine?
- Sănătatea este un domeniu foarte important şi, zic eu, de grad zero. Cred că renovări masive, reabilitări şi reparaţii capitale în sistemul sanitar gălăţean nu s-au prea făcut din 1989 încoace. Am plecat de la Spitalul Judeţean, unde există proiect de consolidare. Pe 27 decembrie, a fost semnat contractul, în valoare de 7 milioane de euro. Tot la Spitalul Judeţean, mai avem un proiect mare, deja depus, pe eficienţă energetică, în valoare de 11 milioane de euro. Iar aici vorbim despre schimbarea lifturilor, schimbarea conductelor de fluide medicale, fluide menajere, tâmplărie şi uşi - acolo unde se impune, aparate de climatizare în sălile de operaţie, vor fi schimbate toate conductele magistrale de la subsolul spitalului. Acelea nu se văd, dar spitalul, având 50 de ani, sunt vechi, extrem de uzate şi se sparg. Este încheiată procedura de achiziţie pentru parcarea supraetajată. Este depusă o contestaţie, dar sper ca până la sfârşitul lunii februarie să se rezolve, ca la începutul lunii martie să trecem la construcţie. Avem proiectul de extindere a UPU, de 1,5 milioane de euro, cu fonduri europene, şi, bineînţeles, extinderea Ambulatoriului de specialitate. În februarie se deschide axa de finanţare şi le vom depune. În 2017, s-a început procedura de achiziţie pentru construirea a două blocuri pentru specialiştii din Sănătate, în curtea Spitalului Judeţean. Vom avea, anul acesta, acceleratorul liniar de particule plus clădirea care va fi construită deasupra buncărului. Şi pentru aceasta este finalizată procedura de achiziţie. La Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC), la sfârșitul lunii decembrie, am finalizat o construcţie cu Ambulatoriu de specialitate, Laborator, camere pentru bolnavii rezistenţi la droguri şi cu Imagistică. Este cu parter, etaj şi mansardă. Avem proiect pentru Spitalul TBC, pe care urmează să îl depunem, de extindere a ambulatoriilor de specialitate, un proiect de peste două milioane de euro. Se lucrează la proiectul tehnic pentru o construcţie nouă la Spitalul de Boli Infecţioase. La subsol va exista laborator de microbiologie, HIV/SIDA, la parter – secţie de dermatologie şi o secţie pentru bolnavii HIV/SIDA, iar la etaj – cabinete pentru medici. Mai avem un proiect, mai mic, tot acolo, pe eficienţă energetică.

La Spitalul din Târgu Bujor avem un proiect de consolidare, pentru că ne confruntăm cu alunecări de teren, schimbăm acoperişul clădirii administrative şi avem pregătit deja un studiu de fezabilitate pentru extinderea Ambulatoriului de specialitate în curtea spitalului. Pregătim, de asemenea, construcţia unei secţii noi de Pediatrie cu finanţare transfrontalieră, într-un parteneriat cu colegi din Republica Moldova.

Dacă mergem puţin mai departe, ajungem la Găneşti, unde vom construi un pavilion pentru bolnavii cu probleme psihiatrice, cu 50 de paturi. Vă rog să-mi permiteţi să fac o paranteză aici şi să vă spun că, dacă vrei să vezi cât eşti de bogat, intră o dată în Spitalul de la Găneşti şi stai acolo jumătate de oră. Sunt oameni foarte bolnavi, cu probleme grave de comportament. Pentru unii mai deschide cineva uşa, dar pentru unii nu a deschis-o nimeni niciodată, cu excepţia angajaţilor. Şi sunt unii acolo de 10, 15 ani. În Port, vom avea un centru pentru bolnavii cu Alzheimer. Am alocat suma necesară în proiectul de buget pe 2018 pentru a fi finalizat în vară, după care va fi dotat, în aşa fel încât din toamnă să fie funcţional. Aproape am finalizat şi hangarul pentru elicopterul SMURD. Toate aceste investiţii depăşesc 60 de milioane de euro.

- Aţi relansat proiectul Muzeului de Artă Vizuală, abandonat în sertarele Consiliului Judeţean.
- Cultura este o zonă căreia, recunosc, nu i-am acordat atenţie de la început. Nu pentru că nu-mi place cultura sau îmi lipseşte aprecierea. Am conştientizat şi eu, aşa cum trebuie să conştientizăm cu toţii, că fără educaţie, sănătate şi cultură nu avem viitor. Zece kilometri de drum mai fac, o construcţie civilă o mai ridic... Am pornit mai timid şi am început cu restaurarea fostei Farmacii Ţinc, Muzeul Casa Colecţiilor, un proiect care va reuşi să pună din nou în valoare acea casă şi să îi redea frumuseţea. Casa Cuza va fi de asemenea restaurată, iar proiectul vine mănuşă, pentru că acea clădire trebuie consolidată, întrucât sunt câteva probleme cu terenul. Mai rămăsese Muzeul de Artă Vizuală, care părea a fi al nimănui, şi am hotărât să relansăm proiectul de cinci milioane de euro, pentru construcţia unui sediu propriu, aşa cum merită. Avem o obligaţie morală! Muzeul are peste 6.000 de obiecte de artă care stau îngrămădite prin nu ştiu ce magazii. Am hotărât să nu mai pierdem timpul şi să ridicăm acest muzeu, care să le rămână gălăţenilor şi românilor, să se bucure de el zeci, poate chiar sute de ani. Ne vom chibzui cu bănuţii şi vom face şi asta. Zilele trecute, am dezvelit Monumentul închinat Apărătorilor Oraşului Galaţi.

Pentru că avem nevoie şi de distracţie, ne-am axat şi pe zona de agrement. La Zătun vom achiziţiona o maşină de peste 100.000 de euro pentru a curăţa balta, care să întreţină vegetaţia din apă, iar la Gârboavele vom face un parc de aventură şi vom amenaja lacurile de acolo. Cred că în 2019 va fi inaugurat. Ne-am axat şi pe şcolile speciale din subordinea Consiliului Judeţean, unde, de asemenea, avem în derulare o serie de proiecte. Și, bineînțeles, am reușit să punem pe picioare proiectul care vizează sistemul de management integrat al deșeurilor, de aproximativ 50 de milioane de euro.

Pot să mă declar mulţumit de ceea ce am realizat, până acum, împreună cu colegii din Consiliul Judeţean, consilierii judeţeni şi împreună cu aparatul propriu. Eu pot avea o viziune de dezvoltare, dar singur nu o pot transpune în fapte. Poate nu tot timpul sunt o persoană comodă. Nici nu mi-am dorit să fiu. Dar mi-am dorit tot timpul ca oamenii, după ce reuşim să realizăm nişte obiective, să constate că am fost incomod pentru că am dorit să realizăm ceva.

- Cine sunt oamenii din spatele dvs? Cine formează echipa dvs?
- Sunt oameni foarte valoroşi în Consiliul Judeţean, cu care lucrez foarte bine şi aproape că ne înţelegem din priviri. Sunt oameni pe care îi respect şi îi apreciez. Cu excepţia a 20 de persoane, toţi fac parte din echipa mea. Dacă 20 de oameni dispar acum, Consiliul Judeţean va funcţiona la fel de bine. Mi-aş dori să revină cu picioarele pe pământ cei care nu sunt implicaţi şi nu au tragere de inimă. La unele proiecte s-a lucrat chiar şi la 12 noaptea, dar și în zile libere. Nu vreţi să ştiţi cât au muncit la proiectul centurii, de exemplu. Sunt unii oameni cărora îmi este teamă şi jenă să le mai cer ceva pentru că muncesc foarte mult. Aş vrea ca cetăţenii să înţeleagă că la Consiliul Judeţean chiar se munceşte. Să aibă răbdare pentru că vor vedea implementate proiectele despre care vorbesc. Nu sunt axe de finanţare pe care să fi avut posibilitatea să depunem proiecte şi să nu fi depus. În 2018, ne vom axa pe proiecte cu fonduri transfrontaliere. La Centrul Cultural vreau să facem sala de spectacole, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii vrem să refacem acvariile. De asemenea, vrem să venim cu noi dotări la Planetariu. Sunt proiecte de 200.000, 300.000, 500.000 de euro. Pe programe mari cu finanţare europeană, am cam epuizat tot.

- Sunt voci care susţin că CJ Galaţi se află în topul judeţelor cu cele mai multe proiecte cu finanţare europeană.
- Suntem, la ora actuală, cu mult peste judeţe mai mari decât Galaţiul. La atragerea de fonduri guvernamentale şi europene, vă garantez că CJ Galaţi va fi în top cinci. Sunt sigur că, până la sfârşitul mandatului, le voi oferi gălăţenilor veşti şi mai bune, pentru că nu ne vom opri aici.

Citit 14078 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Ianuarie 2018 00:57

18 comentarii

 • postat de Catavencu
  Marți, 06 Februarie 2018 11:32
  193.231.148.***
  Exista si top 100, dar daca te afli pe locul 100, esti in top dar nu e ok :)
  Foarte slab la Galati, se si vede, adica nu se vede nimic legat de fonduri europene.
  1
  2
  Raportează
 • postat de Vasile Bigu
  Marți, 23 Ianuarie 2018 21:07
  213.233.85.***
  Jenant. Stimabilul se crede (specific politicienilo) stapan peste judet. Si remarcabil stilul, aproape mafot, prin care ameninta 20 de oameni. In rest nimic din pacate pentru noi cetatenii judetului.
  4
  9
  Raportează
 • postat de Gicu
  Marți, 23 Ianuarie 2018 16:18
  85.186.244.***
  Asa e: aveti echipa formata din toate rudele, nasii, finii, cumetrii, amantele, etc, cu care va intelegeti din priviri, asa cum spuneti. De muncit, muncesc doar sclavii angajati pe salarii mizere, in care dati cu biciul si puneti camerele video sa-i supravegheze.
  Cat despre proiecte, ce sa zic: nu lipsesc decat locurile de munca, infrastructura rutiera, portuara si feroviara care sa ne lege cu UE si parcul tehnologic, inchis din cauza coruptiei mostenite.
  In rest, penitenciar european avem, terenuri de fotbal cultivate cu balarii, avem, festivaluri gratuite avem, sistem de transport urban sh avem, semafoare care incurca circulatia avem.
  1
  12
  Raportează
 • postat de marius
  Marți, 23 Ianuarie 2018 16:05
  86.34.187.***
  vorbiti despre spitalul judetean.
  acesta ar trebui daramat si reconstruit de la 0. este plin de bacterii nozocomiale , care mai de care rezistente la antibiotice. nu stiu cum se desfasoara dezinfectia lenjeriilor, in saloane, in bai, pe holuri, etc. am un exemplu elocvent in familie . mama fost internata pentru analize la sectia geriatrie, unde a cazut in baie si si-a rupt piciorul. imediat a fost bagata in operatie. de fapt prima operatie caci aceasta nu a resuti datorita manipularilor inconstiente ale infirmierelor. evident ca doctorii vor sustine ca e de vina varsta, etc. si asa a ajuns la a doua operatie. operatie care a reusit dar... plaga operata nu s-a mai inchis datorita infectarii cu 2 tipuri de bacterii nozocomiale. a fost externata cu plaga infectata cu baterii nozocomiale. totul a fost inscris in biletele de externare.
  dupa 6 luni de suferinta la pat mamaa facut blocaj renal si nu a mai putut sa urineze. la terapie intensiva au incercat sa o salveze dar... rinichii probabil au fost atat de deteriorati de la antibiotice incat nu s-a mai putut face nimic.
  a murit din cauza deteriorarii functiei rinichilor , datorate numarului mare de antibiotice puternice luate intr-o perioada relativ scurta de timp.
  si culmea in certificatul de deces scrie ca a murit de anemie hemolitica ereditara.
  o minciuna sfruntata tiparita doar ca sa acopere deficientele grave existente la Spitalul judetean Galati.
  puteti sa intrebati la farmaciile care sunt pe langa spitalul judeteran sa vedeti cati oameni vin sa cumpere antibiotice pentru infectii cu bacterii nozocomiale luate din spital. una dintre farmaciste chiar mi-a recomandat sa dau in judecata spitalul spunand ca numai asa se va incepe o schimbare la spitalul judetean.
  nu mai am energia sa fac asta, desi ar merita .
  pe mama nimeni nu mai poate sa o readuca inapoi.
  1
  17
  Raportează
 • postat de Dorim si o statistica ,care sa confirme
  Marți, 23 Ianuarie 2018 14:19
  86.124.200.***
  Da,frumos si roz apare totul,Eu as vrea sa stiu, de ce, de la revolutie pana in prezent judetul Galati a cazut de pe locul 3 ca putere economica,si dusa in coada clasamentului ,cu o conducere permanent rosie,adica PSD.Dna Dobre poate ne aratati si un clasament al cresterii PIB-ULUI pe judete,sa vedem dinamica si efectele exprimate in interviu.Oricum stiu ca din 2008 pana in 2013 judetul Galati a fost penultimul din tara la cresterea PIB ului,si nu cumva lauda de sine sa nu prea miroasa a bine.
  3
  18
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 23 Ianuarie 2018 14:12
  5.13.249.***
  Scheletul metalic de la Gradina botanica, Palatul Simion Gheorghiu, cele 3 coloane dizgratioase SadoMasoniciste aprope de potcoava de aur care lipseste de un an si de la locul ei, falezogaura, semafoarele prost de inteligente, gropile din asfalt, lipsa refugiilor din statii si automatizarea lor cu afisoare, lipsa gardienilor publici, unde e industria in acest oras? Eu nu o vad! Forta de munca ,femeile... is plecati cu totii in tarile in care se respecta si sa plateste forta de munca!
  Oricum democratia se zbate groaznic pe patul de moarte, iar in acelasi salon avem in coma catunul Galati, internat
  la inceput cu numele Orasul Galati!

  Cetateni - Ganditi! Cine a spus-o? Nu a spus-o nimeni! - Grupul Divertis
  4
  19
  Raportează
 • postat de Moartea pe uliţă
  Marți, 23 Ianuarie 2018 13:47
  92.86.37.***
  ... a fost p-aici deunazi o metafora despre Dorel, acum e un interviu cu [oleac' de cacofonie nu se pune spre a fi cenzurat commentul] Costel, d-asta se merita sa citesti si sa cantaresti ghinionul urbei, adica sa comentezi si sa-ti asumi pe unde te afli cu locatia/aroganta!
  4
  4
  Raportează
 • postat de kiko
  Marți, 23 Ianuarie 2018 12:22
  5.2.208.***
  Uau la noi in Galati e cel mai bine din toata Romania. Avem pod peste Dunare, aeroport, drum pe doua benzi pana la Ploiesti, sau spre Focsani sau Birlad. Este minunat! Nu vor investitorii sa vina dom'le, in rest avem de toate.
  1
  25
  Raportează
 • postat de Aderin
  Marți, 23 Ianuarie 2018 11:44
  90.95.50.***
  Nu vad 1 rând despre Palatul Simion Gheorghiu ? Acuma întreb...:
  Nu va pasă deloc?
  Doriți să treacă timpul și să îl vedeți pus la pământ?
  E un interes prea mare și fiecare ba cu grade sau cu funcție doresc cate o bucățică din el? Sau trebuie sa auzim placa veche:" hmmm da, buna întrebare ... îl avem în vizor și vom vedea ce putem face,... nu putem rezolva deoarece, ... la anul vom,... Și tot așa. Adică un răspuns clar nu vezi.
  Zic și eu.
  7
  10
  Raportează
 • postat de Sic cogito!
  Marți, 23 Ianuarie 2018 11:09
  82.78.124.***
  Citat din text: " Faptul că patru ani am fost county manager mi-a dat posibilitatea să cunosc mai bine Consiliul Judeţean şi ce înseamnă judeţul Galaţi în ansamblu (adica a facut ucenicie la locul de munca pe un salariu mare?). Pentru a putea demara anumite proiecte, trebuie să ai o imagine a judeţului şi trebuie să cunoşti necesităţile. Altfel nu ai cum să-ţi faci un plan serios şi o strategie de dezvoltare...."
  La prelungirea mandatelor de directori din institutiile subordonate CJG, se cere un proiect de management. La ditamai county managerul nu se cere nimic la numirea in functie? In cei 4 ani cum si-a justificat salariul? Daca se studiaza organigrama CJG, observa oricine ca un vicepresedinte nu are nici un compartiment sobordonat. De ce nu preia acest vice atributiile de county manager? Domnisoara Cucu nu s-a facut cu nimic remarcata pina acum. Cu ce se ocupa exact, ea si vicele "fara portofoliu"?
  3
  22
  Raportează
 • postat de miu
  Marți, 23 Ianuarie 2018 09:34
  80.97.203.***
  Doamne-ajuta! Asa sa fie!
  4
  10
  Raportează
 • postat de Cineva
  Marți, 23 Ianuarie 2018 09:25
  109.103.136.***
  Proiecte sunt pentru ca fara ele nu pot fi platite studiile de fezabilitate, dupa care ne oprim.
  2
  27
  Raportează
 • postat de galatean
  Marți, 23 Ianuarie 2018 09:22
  82.78.125.***
  Felicitari d-lui Presedinte Fotea. Tanar, prezentabil, dinamic, serios, care stie ce vrea si care arata ca se poate. Viata Libera, e foarte bine i-ati dat posibilitatea sa vorbeasca despre aceste importante proiecte, sa fie aduse la cunostinta publicului. Multi habar nu au cu ce se ocupa cei de la CJG pt. ca nu ieseau in evidenta cu nimic.. In actuala legislatura se pare ca CJG a iesit din amorteala. Daca ar putea scapa si de atarnatii politic care mai sunt angajati pe acolo si cam "taie frunze la caini" pe salarii f.mari, ar fi si mai bine. Nu sunt simpatizant PSD, mai sunt multe de facut dar am incredere in omul Costel Fotea, in "fabrica de proiecte" a CJG. Cata diferenta intre Presedintele CJG si Primar (desi ambii sunt tineri), intre echipa CJG si echipa primariei.
  28
  10
  Raportează
 • postat de Sandu
  Marți, 23 Ianuarie 2018 08:44
  109.103.134.***
  La Gradina botanica poate ar fi cazul sa se faca ceva si cu scheletul metalic care troneaza inca de pe vremea initiatorului si fondatorului acestui proiect .
  4
  19
  Raportează
 • postat de Doru
  Marți, 23 Ianuarie 2018 08:06
  5.13.230.***
  ,,Pentru a putea demara anumite proiecte, trebuie să ai o imagine a judeţului şi trebuie să cunoşti necesităţile.'' Sunteţi sigur că ştiţi care sunt necesităţile? Mare parte a gălăţenilor se mută în alte oraşe mult mai civilizate sau în alte ţări. Cum s-a ajuns aici? Prin indiferenţă...Dacă nu se vor creea condiţii de trai decente, veţi rămâne singuri în acest oraş!
  2
  27
  Raportează
 • postat de marius
  Marți, 23 Ianuarie 2018 06:56
  86.127.116.***
  Gargara tipic PSD. De ce nu avem investitori? Nu exista infrastructura. Cand facem Galati-Tecuci di cu legatura la Tisita? Asta este cel mai important pe moment. Si nu il vad prins ca si prioritate. Drumurile judetene sunt importante , dar prioritar este cel mentionat.
  2
  19
  Raportează
 • postat de Taranu Taran
  Marți, 23 Ianuarie 2018 05:31
  93.122.251.***
  Felicitari CJG domnului presedinte Costel Fotea pentru schimbarea in bine a drumurilor judetene dar il rugam sa se reasfalteze drumul din centru satului Plesa comuna Beresti Meria mai ales de la Scoala pana la marginea satului ( este macinat asfaltul de foarte multi ani ) spre drumul ce duce spre comuna Malusteni judetul Vaslui .
  19
  5
  Raportează
 • postat de Baliverne ...de UE
  Marți, 23 Ianuarie 2018 05:21
  108.245.201.***
  Poate pe hartie sau in imaginatia bolnava a politicienilor ca sa prosteasca pe cei ramasi ...acasa .
  Apropo : Proiectul de strangere a cainilor vagabozi , cu ala ce-ati facut ????
  3
  35
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.