Gabi Manolache: Îmi este dor de fotbal mai mult decât de orice!

Gabi Manolache: Îmi este dor de fotbal mai mult decât de orice!
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Unul dintre cei mai renumiți antrenori de fotbal la nivel de copii și juniori, a lăsat munca de pe teren pentru cea de birou.

Gabriel Manolache este un gălățean care a reușit prin forțe proprii să ajungă la cel mai înalt nivel al meseriei sale. A obținut postul de antrenor al loturilor naționale de juniori, prin munca și rezultatele pe care le-a obținut de-a lungul carierei. În perioada în care a antrenat la lot, prin mâna sa au trecut mulți fotbaliști pe care astăzi îi urmărim la televizor, unii dintre ei chiar din generația Naționalei care a făcut furori, anul trecut, la Campionatul European de Tineret. După revenirea la Galați, Gabi Manolache a încercat să elaboreze un proiect la CSM Galați, dar, în cele din urmă, s-a retras în mediul universitar, unde ocupă postul de prodecan al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați.

- Cum sunteți acum în noua postură?

- E o responsabilitate în plus, pentru că reprezint o instituție, reprezint colegii pe care îi am și pe care îi cunosc, pe unii dintre ei, de peste 30 de ani. Lucrez acum cu foști profesori care au udat la temelia pregătirii mele profesionale. Consider că nu doar practica te poate propulsa în carieră, ci e nevoie și de fundamente teoretice. Și, mai mult, este o vorbă la noi că meseria se fură, iar eu, trebuie să recunosc, am avut de la cine să o fur în mediul universitar gălățean, iar asta m-a ajutat să fac o carieră. Una peste alta, nu e ușor, pentru că trec de la o muncă de pe teren, la una administrativă, de organizare. Dar nu-mi e teamă și sper să iasă bine.

- Vă e dor de antrenorat?

- Sincer, acum mi-aș dori să fiu în șort și să fiu la antrenament cu o echipă. Îmi este dor de fotbal mai mult decât de orice! Dar asta este viața, am luat-o pe un alt drum acum și nu-mi pare rău. Chiar în trecutul apropiat, când eram șef de secție la CSM Galați, seara eram alături de băieții care sunt antrenori și îmi făcea plăcere. Eram și acolo în postură de conducere, dar mă implicam activ la antrenamente și așa nu simțeam lipsa activității. Nu doar că îmi e dor, e mai mult decât atât. Totuși, sunt în contact permanent cu mediul sportiv în continuare.

- Cum vedeți situația fotbalului gălățean în momentul de față?

- E o situația complicată. Tot mediul sportiv, dar în special cel fotbalistic, a ajuns la punga și la bugetul municipalități. Ora exactă în fotbal o dă momentan bugetul local, iar asta spune multe despre nivelul fotbalului gălățean. Eu spun lucrurilor pe nume, poate că de asta nu sunt foarte agreat uneori. Cred că sportul trebuie sprijinit și lăsat în pace, fără implicații politice, în special la nivel de copii și juniori. Trebuie aduși profesioniști. Suntem destul de mulți oameni pregătiți să facem treabă în domeniu, dar nu a existat o unitate în acest sens. Orașul nostru are mare potențial, drept dovadă rezultatele foarte bune pe care Galațiul le-a avut în trecut. Am fost campioni la fotbal, am dat mulți jucători la loturile naționale. De aici trebuie să pornim, să exploatăm potențialul cu grijă, iar profesioniștii să fie lăsați să-și facă treaba așa cum au învățat să o facă.

Citit 23344 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.