Hoţi deghizaţi în comercianţi prietenoşi

Hoţi deghizaţi în comercianţi prietenoşi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

15 persoane din Galaţi, Brăila şi Tulcea sunt acuzate că, timp de un an, au comis jafuri în opt judeţe şi în Capitală, sub pretextul vânzării de detergenţi. Sume importante de bani, aur şi maşini de lux au fost ridicate de la membrii grupării, arestaţi în cadrul unui dosar aflat pe masa poliţiştilor de la Constanţa.

Opt judeţe plus Capitala au fost pe lista infractorilor deghizaţi în comercianţi de detergenţi, în ultimul an, aceştia dând lovituri în alte localităţi decât cele de origine, tocmai pentru a nu fi recunoscuţi şi a li se pierde cu uşurinţă urma. Originari din Galaţi, Brăila şi Tulcea, hoţii, "echipaţi" cu detergenţi şi diverse produse de igienă, mergeau pe la uşile oamenilor din Constanța, Brăila, Vâlcea, Argeş, Cluj, Braşov, Sibiu, Prahova şi București şi le ofereau spre vânzare, la preţuri convenabile. Odată stabilizată legătura, intrau în case şi, profitând de încrederea câştigată pe moment, furau din locuinţe bani sau bunuri de valoare, după care dispăreau.

Zeci de plângeri au ajuns la poliţie, cele mai multe la Constanţa, poliţiştii din judeţul de la malul mării ajungând la concluzia că au de-a face cu aceeaşi grupare de hoţi. Astfel, miercuri, 13 decembrie, oamenii legii au descins în nu mai puţin de 17 locaţii din Galaţi, Brăila şi Tulcea, judeţe de unde proveneau suspecţii.

"În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 150.000 de lei, 22.000 de euro. 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum şi alte bunuri cu valoare probatorie. De asemenea, au fost indisponibilizate patru autoturisme, în valoare de aproximativ 80.000 de euro. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 300.000 de lei", se arată în comunicatul Poliţiei Române.

În urma descinderilor la care care au participat inclusiv poliţişti de la trupele speciale din Galaţi şi celelate judeţe vizate, au fost reţinute 15 persoane. Acestea au fost duse în arestul Poliţiei Constanţa, urmând să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Citit 11102 ori Ultima modificare Luni, 25 Decembrie 2017 01:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.