Evaziune fiscală şi facturi false. 67 de percheziţii în 11 judeţe, inclusiv Galaţiul

Evaziune fiscală şi facturi false. 67 de percheziţii în 11 judeţe, inclusiv Galaţiul
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

67 de percheziţii au fost făcute, ieri dimineaţă, de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice. Descinderile au vizat sedii a 53 de firme şi 40 de administratori din 11 judeţe. Cei percheziţionaţi sunt bănuiţi de infracţiuni economice, cu un prejudiciu de 500.000 de euro.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române şi cei din Maramureş, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au efectuat, joi dimineaţă, 67 de percheziţii domiciliare, în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Iaşi, Satu Mare, Cluj, Galaţi, Botoşani, Neamţ, Mureş, Buzău şi Vaslui.
Conform unui comunicat de presă al IGPR, percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş, în care se efectuează cercetări pentru falsificare de instrumente oficiale, folosirea de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală.
Conform sursei citate, din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 – 2015, 40 de persoane, reprezentanţi ai 53 de societăţi comerciale, ar fi înregistrat în contabilitate mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, pentru care ar fi dedus sau compensat ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial obligaţiile fiscale.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 500.000 de euro. După finalizarea audierilor, oamenii legii vor lua şi măsurile legale care se impun în această cauză.

Citit 5350 ori Ultima modificare Luni, 07 Mai 2018 11:10

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.