Şi-a omorât copilul şi va sta zece ani după gratii

Şi-a omorât copilul şi va sta zece ani după gratii
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au pus punct în dosarul lui Paul Constantin Pohrib, bărbatul care şi-a lovit bebeluşul, chiar în seara de Crăciun, din cauză că acesta plângea. Micuţul şi-a pierdut viaţa, după mai multe zile de spitalizare, iar tatăl său a fost arestat preventiv şi trimis în judecată pentru omor.

Iniţial, Paul Constantin Pohrib a fost condamnat, de judecătorii Tribunalului Galaţi, la 17 ani de închisoare. Nemulţumit de decizia Tribunalului, gălăţeanul a declarat apel, iar noua sentinţă obţinută îi este net favorabilă. Şi asta pentru că judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi au decis să admită apelul bărbatului şi să schimbe încadrarea juridică a faptelor. Astfel, Paul Constantin Pohrib a scăpat de acuzaţia de omor, el fiind rejudecat prin prisma unei noi acuzaţii, respectiv loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

"Schimbă încadrarea juridică din infracţiunea de omor în infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte în privinţa inculpatului Pohrib Paul Constantin. Condamnă pe inculpatul Pohrib Paul Constantin la o pedeapsă principală de zece ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte", se arată în decizia judecătorilor Curţii de Apel Galaţi.

Aşadar, bărbatul care şi-a lovit bebeluşul a rămas doar cu zece ani de închisoare, din care se va scădea şi perioada în care acesta a stat după gratii, în arest preventiv, respectiv din 25 aprilie 2016 la zi.

Nici procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi nu au fost mulţumiţi de sentinţa pronunţată la Tribunal, motiv pentru care au declarat, la rândul lor, apel, dar acesta a fost respins. Judecătorii au menţinut celelalte dispoziţii ale deciziei de la fond, conform căreia bărbatului i-au fost interzise mai multe drepturi, printre care şi cele părinteşti, atât pe perioada detenţiei, cât şi timp de cinci ani după ispăşirea pedepsei. Tot în decizia judecătorilor de la Tribunal se menţionează şi faptul că Paul Pohrib trebuie să plătească cheltuielile judiciare avansate de stat, în cuantum de 11.000 de lei.

Şi-a omorât copilul în noaptea de Crăciun

Fapta pentru care a fost condamnat Paul Pohrib a avut loc la finele anului 2015, chiar în noaptea de Crăciun. Bebeluşul, al treilea copil al familiei Pohrib, în vârstă de doar două luni, fusese hrănit de mama sa şi pus apoi în pat, lângă tatăl său. Bărbatul, inginer de profesie, venit din tură de noapte, s-a trezit din somn din cauză că mezinul familiei plângea. Deranjat peste măsură de plânsetul micuţului, se pare că bărbatul l-ar fi lovit pe cel mic în cap. La câteva ore, timp în care îşi ştia copilul în siguranţă alături de tatăl său, mama a mers în camera în care cei doi dormeau. A fost şocată să vadă că micuţul abia respiră, motiv pentru care sunat imediat 112 şi a solicitat ajutorul unui echipaj medical. Copilul a fost dus iniţial la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, ulterior fiind transferat la o clinică din Bucureşti. Din păcate, însă, micuţul a mai supravieţuit doar câteva zile, pe 7 ianuarie 2016 fiindu-i declarat decesul.

Paul Pohrib le-a spus anchetatorilor că bebeluşul a fost lovit în cap cu o jucărie de unul dintre fraţii săi, poveste care a fost însă contrazisă de raportul medico-legal. Astfel, cazul a intrat în atenţia autorităţilor, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi trimiţându-l pe bărbat în judecată sub acuzaţia de omor.

Citit 7295 ori Ultima modificare Marți, 19 Iunie 2018 11:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.