Justiţia în trei cazuri cu răsunet

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii Curţii de Apel au avut pe masa de lucru dosare cu rezonanţă: pe cel al lui Dumitru Neculai, patronul Grupului Albo, despre care „Viaţa liberă” deja a scris, pe cel al lui Ioan Banaş, fost arhitect al Primăriei, acuzat de fapte de corupţie, precum şi „dosarul Bua”.

Dacă în primul dosar dreptatea i-a fost dată lui Dumitru, în celelalte inculpaţii au fost readuşi cu picioarele pe pământ. Ioan Banaş îşi doreşte să aştepte verdictul în libertate. El deja şi-a recunoscut faptele în speranţa că totul se va termina cât mai repede pentru el şi în ideea că dosarul său va fi disjuns de cel al coinculpatului. Judecătorii Tribunalului au luat act de mărturia lui, dar au respins disjungerea şi i-au menţinut starea de arest.

Toate astea se întâmplau pe 19 iulie şi abia pe 8 august, dosarul acestuia a ajuns în recurs la Curtea de Apel, unde judecătorii au menţinut decizia Tribunalului.

Cei 10 arestaţi din „Dosarul Bua” sunt judecaţi într-un caz instrumentat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT). Ei sunt singurii arestaţi, deşi dosarul numără 28 de inculpaţi. Toţi sunt acuzaţi că prin intermediul unor persoane sărace au luat împrumuturi bancare. Celor pe care i-au scos în faţă le-ar fi făcut rost de acte care să dovedească faptul că sunt angajaţi.

Cert este că după mai bine de un an de arest preventiv, cei 10 arestaţi, care fac parte din familiile Bulgaru şi Feraru, din localitatea Movileni, municipiul Tecuci, au intrat în refuz de hrană în semn de protest pentru modul în care sunt trataţi toţi participanţii la faptă, unii fiind arestaţi, iar alţii liberi.

În iulie, judecătorii Tribunalului au pus în libertate întregul lot de arestaţi, însă, luni magistraţii Curţi de Apel au decis că cei 10 trebuie să stea în continuare după gratii.

Citit 917 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.