Peste 11.500 de amenzi, în şase luni

Peste 11.500 de amenzi, în şase luni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În primele şase luni ale acestui an, poliţiştii locali gălăţeni au aplicat 11.541 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste două milioane de lei. De asemenea, au fost constatate 165 de fapte cu caracter penal şi a fost confiscată marfă în valoare de peste 17.000 de lei.

Tot în primele şase luni ale anului 2018, în atenţia Poliţiei Locale Galaţi au ajuns un număr de 551 de petiţii, 479 dintre acestea fiind soluţionate, iar celelalte fiind în termenul legal de rezolvare.

Pentru perioada analizată, Serviciul Baza de Date, Dispecerat şi Monitorizare Video a înregistrat peste 1.400 de sesizări telefonice, 350 dintre ele vizând tulburarea liniştii publice. Într-un top al sesizărilor, urmează abaterile pe linie de legislaţie rutieră - garaje sau parcări blocate voluntar, în număr de 245, şi parcări neregulamentare, în număr de 183.

"Personalul Poliţiei Locale Galaţi a organizat şi desfăşurat în semestrul I al anului 2018 circa 11.000 de activităţi de preventive şi combative, din care peste 7.750 de patrulări pedestre şi auto, respectiv, 3.000 de controale, participând la peste 500 de acţiuni specifice. De asemenea, poliţiştii locali au identificat 1.034 de persoane suspecte sau cu comportament suspect, din care cinci urmăriţi naţional, trei persoane căutate la nivel municipal şi peste 500 de comercianţi neautorizaţi.

În perioada menţionată au fost constatate în flagrant 165 de fapte penale, care au fost declinate la Poliţia Municipiului Galaţi, pentru continuarea cercetărilor. Faţă de aceeaşi perioadă din anul 2017, activităţile specifice preventive s-au dublat, iar cele de constatare au crescut cu peste 80 la sută, după caz, în funcţie de natura lor.

De la introducerea numărului unic de apel al Poliţiei Locale Galaţi, 955, numărul sesizărilor telefonice s-a dublat la Dispeceratul instituţiei, ceea ce ne îndreptăţeşte să concluzionăm că încrederea cetăţenilor în Poliţia Locală creşte progresiv, de la o perioadă la alta", ne-a declarat directorul general al Poliţie Locale Galaţi, Petrică Hahui.

În tot acest interval de timp, angajaţii Poliţiei Locale Galaţi au acţionat, pe raza de competenţă, în interesul comunităţii locale, pentru asigurarea unui climat de ordine şi securitate publică în rândul populaţiei, în vederea respectării normelor legale privind desfăşurarea comerţului stradal, disciplinei în domeniul autorizării lucrărilor în construcţii şi de protecţie a mediului, precum şi asigurarea fluenţei circulaţiei pe drumurile publice.

Citit 2034 ori Ultima modificare Duminică, 05 August 2018 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.