Peste 11.500 de amenzi, în şase luni

Peste 11.500 de amenzi, în şase luni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În primele şase luni ale acestui an, poliţiştii locali gălăţeni au aplicat 11.541 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste două milioane de lei. De asemenea, au fost constatate 165 de fapte cu caracter penal şi a fost confiscată marfă în valoare de peste 17.000 de lei.

Tot în primele şase luni ale anului 2018, în atenţia Poliţiei Locale Galaţi au ajuns un număr de 551 de petiţii, 479 dintre acestea fiind soluţionate, iar celelalte fiind în termenul legal de rezolvare.
Pentru perioada analizată, Serviciul Baza de Date, Dispecerat şi Monitorizare Video a înregistrat peste 1.400 de sesizări telefonice, 350 dintre ele vizând tulburarea liniştii publice. Într-un top al sesizărilor, urmează abaterile pe linie de legislaţie rutieră - garaje sau parcări blocate voluntar, în număr de 245, şi parcări neregulamentare, în număr de 183.
"Personalul Poliţiei Locale Galaţi a organizat şi desfăşurat în semestrul I al anului 2018 circa 11.000 de activităţi de preventive şi combative, din care peste 7.750 de patrulări pedestre şi auto, respectiv, 3.000 de controale, participând la peste 500 de acţiuni specifice. De asemenea, poliţiştii locali au identificat 1.034 de persoane suspecte sau cu comportament suspect, din care cinci urmăriţi naţional, trei persoane căutate la nivel municipal şi peste 500 de comercianţi neautorizaţi.
În perioada menţionată au fost constatate în flagrant 165 de fapte penale, care au fost declinate la Poliţia Municipiului Galaţi, pentru continuarea cercetărilor. Faţă de aceeaşi perioadă din anul 2017, activităţile specifice preventive s-au dublat, iar cele de constatare au crescut cu peste 80 la sută, după caz, în funcţie de natura lor.
De la introducerea numărului unic de apel al Poliţiei Locale Galaţi, 955, numărul sesizărilor telefonice s-a dublat la Dispeceratul instituţiei, ceea ce ne îndreptăţeşte să concluzionăm că încrederea cetăţenilor în Poliţia Locală creşte progresiv, de la o perioadă la alta", ne-a declarat directorul general al Poliţie Locale Galaţi, Petrică Hahui.
În tot acest interval de timp, angajaţii Poliţiei Locale Galaţi au acţionat, pe raza de competenţă, în interesul comunităţii locale, pentru asigurarea unui climat de ordine şi securitate publică în rândul populaţiei, în vederea respectării normelor legale privind desfăşurarea comerţului stradal, disciplinei în domeniul autorizării lucrărilor în construcţii şi de protecţie a mediului, precum şi asigurarea fluenţei circulaţiei pe drumurile publice.

Citit 1979 ori Ultima modificare Duminică, 05 August 2018 15:53

5 comentarii

 • postat de Akbar
  Duminică, 05 August 2018 09:56
  188.24.203.***
  Patrule terestre aproape inexistente. De cand cu dotarile in autoturisme, nu se mai serveste mersul pe jos.
  Sporul de hrana e acordat tocmai efortului depus in timpul deplasarii pe jos si nu pentru schimbarea vitezei autovehiculului.
  1
  1
  Raportează
 • postat de Galatean
  Duminică, 05 August 2018 09:09
  5.14.180.***
  Cincinalul de amenzi DAR ÎN CONTINUARE PRIMA BANDĂ AUTO la Spitalul Judeţean ESTE BLOCATĂ MEREU DE MAŞINILE PARCATE NEREGULAMENTAR !!!

  Să mai spunem că este şi banda de BUS???

  INTOTDEAUNA autobuzele si troleibuzele ajung pe banda 2 iar maşinile de salvare, ambulantele STAU BLOCATE şi nu pot intra la UPU - Urgente !

  Oraş de incompetenti !!!!!

  Acelaşi lucru la Dunărea Mall unde maşinile parcate în spic la o parcare pe lung BLOCHEAZĂ BANDA 1 AUTO!!!!

  Dacă parchezi 20 metri mai încolo primeşti amendă dar dacă ai o roată în parcare şi 3 nu sunt în parcare, este OK pentru Poliţia Locală incompetentă!!

  Asta nu de ieri de azi, de luni şi chiar ani de zile !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cineva
  Duminică, 05 August 2018 08:00
  109.103.136.***
  Comportament de smecheri la acesti politisti locali.
  Ar trebui data in judecata politia locala pentru nerespectarea legii.
  Isi permit sa dea amenzi numai la cine vor ei si pentru ce vor ei.
  De ce nu actioneaza pentru respectarea tuturor articolelor din lege ? ( munca-i grea ).
  Sunt semne de circulatie ( oprirea interzisa ) pe str.Traian mai sus de prima intersectie de la elice , sunt aceleasi semne si pe faleza superioara -politia locala trece si se face ca nu vede cum unii ( smecheri ca si ei ) incalca legea.
  La fel si la tribunal, Telekom.
  Prin parcarea in zona intersectiei de la elice se blocheaza circulatia ,dar ce conteaza este sa dam amenzi numai pentru masinile parcate pe trotuare (si la alea numai la unele) .
  Comportamentul lor discretionar este tolerat de cei care-i conduc ( noi suntem politia si facem ce vrem ).
  Rusine gradului de civilizatie pe care-l promoveaza politia locala prin actiunile lor.
  0
  2
  Raportează
 • postat de marius
  Sâmbătă, 04 August 2018 12:32
  5.13.129.***
  Deja devin foarte obraznici cu raportarile lor. Singurul lucru care il fac este sa se plimbe cu masina si sa scrie amenzi pentru parcari neregulamentare. Poate trebuie si astea, dar dupa ce rezolva alte probleme mai grave. Poate citesc si ei statutul lor. Pe BANII NOSTRI, au facut sectii, au cumparat masini si isi incaseaza salariile. Nu am vazut sa treaca printre blocuri in patrulare, nu stiu daca isi stiu zonele de risc din aria de supraveghere. Pe banii nostri stam sa ascultam injuraturi pe strada, sa nu avem pic de liniste intre ore decente, 13.30-16. Nu vad picior de politist in patrulare, dar sa vii sa spui ca ai dat amenzi pentru parcari, mi se pare culmea ridicolului. SI NU UITATI CA SUNTETI PLATITI DE CETATENI!!!!!!!!!!!
  1
  9
  Raportează
 • postat de aLEX
  Sâmbătă, 04 August 2018 11:05
  5.15.221.***
  Cat mai multe si pentru orice. In afara de comportamentele care genereaza mizerie, poluare, pericol in circulatie (descreieratii moto si auto)... E nevoie de multi bani pentrui a acoperi gogosile promise, salariile unor categorii, furtul banului public. Cati bine platiti au DOAR misiunea de a amenda?
  0
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.