Gheorghe Tiber - „Judecătoria este un malaxor de interese”

Gheorghe Tiber - „Judecătoria este un malaxor de interese”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Acuze grave de corupţie * Preşedinta Judecătoriei susţine că acuzaţiile nu au nici un fundament *

Liderul sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi, Gheorghe Tiber, a adus grave acuzaţii la adresa preşedintei Judecătoriei Galaţi, acuzând-o de imixtiune în actul de justiţie.

Mai precis, Tiber a făcut aceste afirmaţii referindu-se la procesul în care îşi disputa supremaţia în sindicat cu adversarul său, Ilinca Diaconu şi pentru care a primit deja o sentinţă favorabilă, care este definitivă şi irevocabilă.

Partea adversă a formulat însă o cerere de revizuire a sentinţei prin intermediul unei ordonanţe preşedenţiale, iar Tiber se teme că preşedintele Judecătoriei se amestecă şi face presiuni pentru anularea sentinţei respective.

El a spus că în ultimele zile a primit mai "multe şi alarmante informaţii" potrivit cărora corupţia din justiţia gălăţeană ia proporţii, în special la Judecătorie, acolo unde este analizat procesul cu acei care îl contestă.

În plus, Tiber a susţinut că instanţele de judecată au devenit un „malaxor de interese” şi că singura miză a acestei imixtiuni în actul de justiţie sunt negocierile care stau să începă la Combinat.

Acuze şi dovezi neştiute

„Diana Oancea, preşedinta Judecătoriei Galaţi, se pregăteşte să dea încă o dată dovada devotamentului său faţă de ArcelorMittal şi faţă de gruparea disidentă, condusă de persoane fără niciun caracter”.

„Astfel, preşedinta Judecătoriei Galaţi s-a exprimat joi, în faţa câtorva persoane astfel (vă spun textual):

˝Eu, personal, sau alt judecător desemnat de către mine, luni, 9.11.2009 (n.r. când este termen pentru judecarea cererii de revizuire a sentinţei), îmi voi asuma riscul ca domnul Gheorghe Tiber şi oamenii Solidarităţii să vină peste mine şi voi pronunţa o soluţie în favoarea grupării Ilinca Diaconu, pe cale de ordonanţă preşedinţială.

Şi aceasta pe motiv că doamna judecător Alina Mitroi (n.r. magistratul care a dat sentinţa favorabilă lui Tiber) nu cunoaşte meserie şi nici faptul că pe rol există un alt dosar mai vechi, cu acelaşi obiect, iar domnul Tiber Gheorghe nu avea voie să facă o altă adunare generală până nu se soluţiona vechiul dosar˝”, a susţinut Tiber, citând, din spusele sale, declaraţia preşedintei Judecătoriei Galaţi.

Acesta a mai spus că deţine şi dovezi că această declaraţie a fost făcută în prezenţa unui cerc restrâns de persoane şi că el îşi asumă în totalitate afirmaţiile.

„Îmi rezerv dreptul de a nu spune ce dovezi am, dar voi dovedi că lucrurile stau exact aşa cum spun. Voi face o sesizare la DNA pentru începere unei anchete în cazul acesta”, a mai spus Tiber.

"Nu mă interesează conflictul lor!"

Contactată telefonic, preşedinta judecătoriei, Diana Oancea, a susţinut că acuzaţiile făcute de către Tiber nu au nici un fundament şi că singurul lucru pe care l-a întreprins în acest caz a fost să se informeze despre ce este vorba, asta pentru că un ziarist i-a solicitat informaţii în legătură cu dosarul respectiv.

Pentru asta, a spus magistratul, a avut o discuţie scurtă cu grefiera din procesul respectiv pe care a şi întrebat-o dacă ştie că în această cauză mai există un dosar cu acelaşi obiect, care se află în acest moment la Curtea Constituţională.

„Am avut o discuţie cu grefiera, legată de acest caz, m-am interesat pentru că în calitatea de purtător de cuvânt al instanţei mi se solicitaseră nişte informaţii legate de proces. Asta este tot. Nu mă interesează conflictul lor”, a susţinut preşedinta Judecătoriei. 

Ameninţare cu protest

Preşedintele sindicatului Solidaritatea a susţinut că a demarat procedurile pentru obţinerea unei autorizaţii de protest, pe 9 noiembrie, în faţa Palatului Justiţiei. Tiber a susţinut că intenţionază să facă această manifestare exact în momentul în care va avea loc discutarea cauzei legate de sindicat.

„Cu toate riscurile, pentru că nu cred că vom obţine autorizaţie pentru a protesta acolo, chiar dacă vom fi amendaţi, vrem să tragem un semnal de alarmă în legătură cu ceea ce se întâmplă în justiţia gălăţeană” a încheiat Tiber

Acesta a spus că dacă va primi o soluţie nefavorabilă în instanţă înseamnă că are dreptate atunci când vorbeşte de actele de corupţie, iar dacă va câştiga atunci magistraţilor le este teamă, asta pentru că poate proba în mod clar şi indiscutabil toate acuzele aduse.

Citit 3336 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.