Avocat bucureştean arestat pentru trafic de influenţă

Avocat bucureştean arestat pentru trafic de influenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări penale faţă de Sever Teodorescu, avocat în cadrul Baroului de Avocaţi Bucureşti, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

Procurorii gălăţeni au stabilit că, în perioada mai-noiembrie 2009, inculpatul Sever Teodorescu, în calitate de avocat, a pretins de la o persoană arestată preventiv (care a făcut şi denunţul), suma totală de 30.000 euro, pentru a interveni pe lângă judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi, investiţi să judece dosarul în care denunţătoarea are calitatea de inculpată, în scopul obţinerii liberării sale din starea de arest preventiv.

Din banii pretinşi, inculpatul a primit suma de 1.000 RON şi 500 euro. În urma denunţului făcut de persoana arestată preventiv, avocatului bucureştean i s-a făcut un flagrant, în urma căruia a ajuns şi el după gratii.

Denunţătoarea l-a anunţat pe avocat că o parte din bani, respectiv 500 de euro, îi vor fi aduşi de către un nepot. Nepotul însă a fost înlocuit de un reprezentant al organelor de cercetare, care l-a şi arestat pe inculpatul Sever Teodorescu în momentul în care i-a înmânat suma de 5.000 euro în scopul menţionat mai sus.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Pe 5 noiembrie, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar pe 6 noiembrie, Curtea de Apel Galaţi a dispus arestarea inculpatului pe termen de 29 de zile.

Într-un comunicat emis de DNA se precizează că „punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Cercetările în acest caz sunt continuate de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi.

Despre Sever Teodorescu s-a vorbit în cazul  fraţilor Cămătaru şi în scandalul legat de arestarea lui Gigi Becali, unde avocatul i-ar fi apărat pe cei care i-au furat maşina patronului Stelei.

Citit 1216 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.