Şeful Serviciului Contestaţii din Finanţele gălăţene, arestat de Tribunal

Şeful Serviciului Contestaţii din Finanţele gălăţene, arestat de Tribunal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dumitru Mirică, şeful Serviciului Contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Galaţi a fost arestat pentru 29 de zile de către Tribunal, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Mirică a fost  prins în flagrant de luare de mită şi reţinut de procurori. Asupra lui s-a găsit suma de 1.000 de euro.

Potrivit comunicatului celor de la DNA, pe 3 august, Mirică s-a întâlnit cu patronul unei firme, care tocmai primise un control de la Finanţe. Pentru a-l „ajuta”, Mirică i-a cerut bani şi mai multe bijuterii din aur.

Ajutorul consta în „a-i admite o contestaţie formulată împotriva unui act de control prin care s-au stabilit obligaţii de plată şi penalităţi în sarcina societăţii verificate şi pentru a decide  rambursarea sumelor de bani reţinute din contul firmei, ca urmare a neregulilor constatate la control”, se arată în comunicatul celor de la DNA. Cert este că, marţi seara, Mirică a fost prins în flagrant şi reţinut.

Ieri, nimic oficial la Finanţe

Purtătorul de cuvânt al DGFP Galaţi, George Marinescu, ne-a declarat că deocamdată instituţia nu a primit nimic oficial în legătură cu fapta de care este învinuit şeful Serviciului Contestaţii.

„Singurul lucru pe care l-am văzut până la acest moment este acel comunicat al DNA-ului. În momentul în care vom primi o adresă oficială în acest sens se va trece la aplicarea procedurii care se impune”, ne-a spus Marinescu. Procedura în astfel de situaţii prevede suspendarea funcţionarului.

Cinci terenuri: două moştenite, trei cumpărate

Pentru că Mirică face parte dintr-o structură bugetară, ne-am uitat pe ultima declaraţie de avere depusă în mai 2011 de şeful Serviciului Contestaţii.

Într-un an lovit de criză şi de tăieri bugetare, Dumitru Mirică a câştigat 56.736 de lei din salarii şi 13.638 de lei din indemnizaţii încasate ca  membru în comisii de vânzare din primării.

Are o moştenire, obţinută în 1994, constând într-un teren agricol şi unul intravilan în Slobozia Conachi. Alte trei terenuri, situate în spaţiul intravilan, au fost cumpărate în Galaţi, unul în 1997 şi alte două în 2009.

Apartament, casă şi spaţii comerciale în Galaţi

În 2007, şi-a cumpărat în oraş un apartament şi spaţii comerciale, iar în intervalul 1997 – 2008 şi-a construit o casă tot în Galaţi. La capitolul autoturisme, Dumitru se înscrie cu o Skoda cumpărată la mâna a doua.

În privinţa sumelor de bani, Mirică nu stă foarte strălucit, din declaraţie cel puţin, reiese că la o bancă are un cont curent, inclusiv card, cu 4.900 de lei, un depozit bancar cu puţin peste 20.000 de lei (scrisul nu este lizibil, n.a) şi un altul de 5.000 de euro. Soţia lui este acţionar (cu 50 la sută) la societatea Mirica CA Impex SRL.

Expert tehnic judiciar

Tot la capitolul venituri sunt trecute şi dobânzile bancare, în valoare de 3.794 de lei.

În declaraţia de interese, Mirică a trecut faptul că este acţionar la societăţi cotate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), membru în Consiliul de Administraţie la Institutul de cercetare pentru ecologie acvatică, dar şi expert tehnic judiciar, calitate în care a făcut multe expertize în dosarele aflate pe rolul instanţelor.

Contactat telefonic, avocatul angajat de familia Mirică ne-a declarat că aceasta a hotărât să nu facă niciun comentariu.

Citit 3411 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.