Interlopii, lăsaţi fără bani, aur şi terenuri

Interlopii, lăsaţi fără bani, aur şi terenuri
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Zeci de membri ai unor grupări de criminalitate organizată din toată ţara au ajuns după gratii în ultimele două săptămâni ca urmare a descinderilor poliţiştilor şi procurorilor care destructurat rețele de proxenetism, trafic de droguri, atacuri informatice şi spălare de bani. Aproape 120 de percheziţii au vizat probarea implicării în astfel de activităţi a 160 de persoane, la finele acestora 48 de suspecţi fiind arestaţi, iar alţi 19, puşi sub control judiciar. Potrivit anchetatorilor, aceștia acționau mai ales în sfera traficului de stupefiante, fiind confiscate zeci de kilograme de droguri care ar fi urmat să fie plasate pe piaţă. 

"Au fost ridicate, în vederea confiscării, 40 grame de amfetamină, 2.277 de comprimate de Ecstasy, 25 de doze de heroină, 1.155 de grame de cocaină, 57.821,8 grame de canabis, 400 de plante de canabis, 6.220 de grame de masă vegetală, 781 de grame de substanţe psihoactive, 23 de plicuri cu substanţe psihoactive, 30 de grame de ciuperci halucinogene, cinci cântare electronice şi trei grindere", se arată într-un comunicat al Poliţiei Române. 

Poliţiştii au ridicat zeci de mii de lei şi euro, o parte dintre ei falşi, unităţi de calculator, zeci de telefoane mobile şi unităţi de stocare a informaţiilor, şi tutun. Pentru recuperarea prejudiciilor, bănuite a fi fost procurate din banii obţinuţi din trafic, au fost indisponibilizate peste un kilogram de aur şi 70 de terenuri aparţinând membrilor grupărilor. 

Citit 8140 ori Ultima modificare Duminică, 11 Noiembrie 2018 13:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.