Minoră răpită şi obligată să se prostitueze

Minoră răpită şi obligată să se prostitueze
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi au reţinut pentru 24 de ore doi indivizi care au răpit o minoră şi au obligat-o să se prostitueze. Alte două minore au căzut în plasa proxeneţilor, care foloseau metoda "Loverboy" pentru a-şi ademeni victimele.

Cei doi indivizi, Marian - Cezar Şaim, zis "Botu", în vârstă de 27 de ani, şi Alexandru Balaşca, zis "Ducu", în vârstă de 26 de ani, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori în formă continuată şi proxenetism.

Conform anchetatorilor, cei doi, din mai 2017 şi până în prezent, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au recrutat prin metoda "Loverboy" patru victime cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, dar şi o victimă majoră. Mai mult, una dintre fete a fost chiar răpită de proxeneţi şi obligată să se prostitueze. "Inculpaţii Şaim Cezar-Marian şi Balaşca Alexandru au recrutat prin metoda "loverboy", transportat, adăpostit şi primit patru victime minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani,  pe care, prin constrângere fizică şi morală, prin răpire în cazul uneia dintre minore, prin inducere şi menţinere în eroare, profitând de imposibilitatea de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa precum şi de starea vădită de vulnerabilitate, le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei", se arată într-un comunicat al DIICOT Galaţi.

Fetele erau obligate să îşi racoleze clienţii pe străzile din Galaţi, Brăila şi Constanţa. "Activitatea infracţională s-a desfăşurat "la stradă", pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Constanţa şi uneori în diverse apartamente închiriate în regim hotelier, sumele de bani obţinute în această modalitate (peste 100.000 de lei) fiind însuşite şi folosite în totalitate de către inculpaţi şi membrii familiilor acestora", se mai arată în comunicatul DIICOT.

Cei doi indivizi au reuşit să păcălească, prin aceeaşi metodă, şi o femeie adultă, pe care au obligat-o apoi să practice prostituţia "la stradă", pe raza localităţii Baldovineşti, judeţul Brăila.

Pentru a pune capăt afacerii ilegale, procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Brăila şi Dâmboviţa, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate mai multe mijloace de probă necesare pentru dovedirea activităţii infracţionale. În urma descinderilor, au fost găsite şi ridicate două autoturisme de lux, care au fost achiziţionate din sumele de bani obţinute din exploatarea victimelor traficului de minori şi utilizate în activitatea infracţională.

Cei doi indivizi au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar judecătorii au admis propunerea procurorilor.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Citit 7396 ori Ultima modificare Vineri, 16 Noiembrie 2018 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.