Sute de amenzi şi zeci de imobile desfiinţate

Sute de amenzi şi zeci de imobile desfiinţate
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal au făcut, în cursul anului 2018, zeci de controale, în urma cărora au fost constatate sute de nereguli.

Astfel, în urma verificărilor din teren, poliţiştii locali au aplicat un număr total de 295 de contravenţii, în sumă de aproximativ 430.000 de lei (Legea 50/1991 – 281 contravenţii; HCL 79/2002 – nouă amenzi; HCL 307/2006 – cinci contravenţii).

Pe lângă amenzi, oamenii legii au dispus şi măsuri complementare, care au vizat fie desfiinţarea unor construcţii, fie intrarea în legalitate. „Măsurile complementare dispuse, prin procesele verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, au fost: sistarea lucrărilor – în 44 de cazuri; – intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire – în 246 de cazuri; desfiinţarea construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului proprietatea Municipiului Galaţi la starea iniţială – în 20 cazuri”, se arată în bilanţul Poliţiei Locale Galaţi.

„În cazul construcţiilor executate fără autorizaţie de construire, dar care se încadrează în termenul de prescripţie de trei ani, prevăzut de art. 31 din Legea 50/1991, au fost întocmite 189 de procese verbale de constatare, prin care au fost dispuse următoarele măsuri: intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construire – în 49 cazuri; desfiinţarea construcţiilor executate ilegal şi aducerea terenului proprietatea Municipiului Galaţi la starea iniţială – în 42 cazuri”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

De asemenea, în perioada analizată au fost constatate 11 fapte ce constituie infracţiuni în conformitate cu prevederile art. 24,din Legea 50/1991, actualizată, constând în executarea lucrărilor de construcţii fără autorizaţie de construire sau fără respectarea prevederilor autorizaţiei de construire la imobile aflate în zonele istorice de referinţă stabilite prin HCL 63/2015, precum şi nerespectarea măsurii complementare de sistare a lucrărilor de construcţii dispusă prin procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor.

Citit 5037 ori Ultima modificare Duminică, 10 Februarie 2019 22:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.