Sute de amenzi pentru protejarea mediului

Sute de amenzi pentru protejarea mediului

Agenţii economici la care s-au găsit nereguli au fost sancţionaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
1 comentariu

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului au derulat, pe parcursul anului 2018, un număr de 11 planuri de acţiune, în urma cărora au aplicat peste 300 de amenzi şi au încheiat aproape 2.000 de procese verbale de constatare.

"Planurile desfăşurate la nivelul Poliţiei  Locale au fost axate pe: modul de gestionare a deşeurilor municipale generate de către operatorii economici de pe raza teritorială a municipiului Galaţi; verificarea centrelor de colectare deşeuri feroase/neferoase; verificarea desfăşurării activităţii de către operatorii economici de pe raza municipiului Galaţi ce au ca obiect de activitate "comerţ deşeuri şi resturi"; verificarea modului de gestionare a deşeurilor provenite de la operatorii economici ce au ca obiect de activitate "restaurant/bar"; verificarea operatorilor economici ce tulbură liniştea publică prin utilizarea de aparatură muzicală la intensitate maximă", ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

În urma activităţilor din teren, poliţiştii locali au aplicat 314 sancţiuni, în valoare de peste 270.000 de lei. De asemenea, au fost încheiate un număr de 1.943 de procese verbale de constatare. "Cele mai multe dintre amenzile date au fost pentru: neîncheierea contractului de salubrizare cu operatorul autorizat - 74; depozitare/abandonare deşeuri - 72; staţionare auto pe spaţiul verde - 25; ocupare nelegitimă a spaţiului verde - 12; spălare auto pe domeniul public - 8; desfăşurare activităţi gospodăreşti pe domeniul public - 6; tăiere neautorizată de arbori şi rupere material dendrofloricol - 6; neasigurarea curăţeniei spatiilor deţinute - 5; amplasare adăpost animale la o distanţă mai mică de 10 metri faţă de vecinătăţi şi creare disconfort - 5 etc", a adăugat Aurelia Matei.

Citit 817 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2019 14:09

1 comentariu

  • postat de Cetatean Miercuri, 13 Februarie 2019 09:17 5.13.183.*** Link la comentariu
    0
    2

    Dar pentru cei ce ies cu cainii prin parcuri dupa blocuri pe alei pietonale unde vezi numai rahati de caini pungi de gunoaie aruncate printre blocuri peturi tot felul de ambalaje etc. cand incepe politia comunitara sa dea amenzi?. Civilizatia si bunul simt pleaca de la constrangere nu lasat la voia intamplarii.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.