Două angajate de la buletine, cercetate pentru fapte de corupţie
Foto: Arhiva VL

Două angajate de la buletine, cercetate pentru fapte de corupţie
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, ajutaţi de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi au finalizat cercetările într-un dosar de corupţie, în care au fost anchetat două angajate ale Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei (SPCLEP) Galaţi.

La finalul anchetei, prin rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatelor V.A şi C.A.E., ambele angajate ale SPCLEP Galaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (13 acte materiale) şi instigare la fals în declaraţii în formă continuată (5 acte materiale), respectiv, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (7 acte materiale). În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi C.M., persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (8 acte materiale).

Din cercetările efectuate de ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorului de caz, a reieşit faptul că, "în cursul anilor 2013-2014, inculpatele V.A. şi C.A.E., în calitate de referenţi în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Galaţi, în baza aceloraşi rezoluţii infracţionale, au primit în mod direct diverse sume de bani, bunuri sau alte foloase în vederea îndeplinirii, neîndeplinirii sau urgentării unor acte care intrau în îndatoririle acestora de serviciu, respectiv primirea şi verificarea documentelor necesare eliberării cărţilor de identitate, precum şi eliberarea acestora".

Anchetatorii mai arată şi faptul că inculpata V.A. a determinat mai multe persoane să declare sau să completeze, în fals, pe cererea pentru eliberarea actului de identitate, că au consimţământul titularilor spaţiului de locuit, unde urmau să-şi stabilească domiciliul, semnând personal la rubrica "Consimţământul titularului spaţiului de locuit", în locul acestora.

Influenţă la mai multe servicii publice

În timpul cercetărilor, anchetatorii au aflat şi faptul că, "în perioada august-septembrie 2014, inculpata C.M., în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a pretins şi primit, sumele de 2.310 euro şi 850 de lei de la mai multe persoane, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei Galaţi, Serviciului Public Comunitar Permise Conducere şi Înmatriculare Auto Galaţi, Registrului Auto Român, precum şi asupra angajaţilor unei şcoli de şoferi din municipiul Galaţi, promiţându-le că îi va determina pe aceştia să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, respectiv eliberarea unor documente cu privire la verificarea tehnică a autoturismelor fără efectuarea acesteia, eliberarea unor cărţi de identitate fără respectarea prevederilor legale, eliberarea unor permise de conducere fără susţinerea probelor teoretice şi practice, întocmirea unor dosare cu privire la absolvirea cursurilor pentru susţinerea examenului în vederea obţinerii permisului de conducere fără urmarea acestora", se arată într-un comunicat al DGA.

Cele trei femei au fost trimise în judecată, urmând ca magistraţii Tribunalului Galaţi să pronunţe o primă sentinţă în acest dosar.

Citit 8206 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Martie 2019 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.