UPDATE | Bărbatul care și-a agresat copiii să îşi recâştige soţia, reținut pentru 24 de ore

UPDATE | Bărbatul care și-a agresat copiii să îşi recâştige soţia, reținut pentru 24 de ore
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE, joi, 4 aprilie 2019, ora 1,30 | Bărbatul care și-a agresat cei doi copii pentru a-și convinge soția să se întoarcă acasă, a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci. Ordonanța de reținere a fost emisă după ce bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a fost dus la sediul Parchetului, unde a fost audiat timp de mai multe ore. În timp ce individul era audiat, cei doi copii ai săi erau supuși unei expertize medico-legale, în prezența bunicii și a unui psiholog. Bărbatul își va petrece noaptea în arest, iar în cursul zilei de joi va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.


Scene de coşmar într-o casă din Nicoreşti. Şi-a agresat copiii, s-a filmat şi a trimis imaginile soţiei pentru a o convinge să se întoarcă acasă. Nu este un rezumat al unui scenariu de film, ci un rezumat al unei poveşti îngrozitoare, care a avut loc, marţi, în satul Fântâni, comuna Nicoreşti. Protagonistul, un bărbat în vârstă de 41 de ani, fără suflet, şi-a terorizat copiii, în vârstă de doi, respectiv cinci ani, pentru a-şi convinge consoarta să revină, măcar de mila celor mici, în domiciliul conjugal, din care plecase de frică.

Probabil că întreaga întâmplare ar fi rămas în anonimat dacă individul nu s-ar fi filmat în timp ce îşi agresează copiii, cărora le vorbeşte şi foarte urât. Bărbatul a făcut filmarea intenţionat, imaginile fiind greu de descris în cuvinte, pentru a-şi convinge soţia, plecată la muncă în Anglia, să se întoarcă acasă. Când a văzut imaginile, disperată, femeia i-a cerut ajutor naşului ei, care lucrează în străinătate. Acesta din urmă a încercat să ia legătura cu poliţia pentru ca micuţii să fie salvaţi din mâinile propriului tată. „Imaginile i le-a trimis iniţial soţiei lui, iar soţia mi le-a trimis mie, cerându-mi, disperată. ajutorul. Îi bate pentru că ea este plecată de acasă. Ea a plecat de acasă tot din cauza bătăilor, era foarte gelos, o bătea, o jignea. Prima oară a început să filmeze copiii, cel puţin pe fetiţă, rugând-o pe mamă să se întoarcă acasă. După care a văzut că nu merge, mai nou, a început să îi şi bată. Îi filmează şi îi bate pentru că speră că ea se va întoarce la copii. Ea se va întoarce înapoi în ţară pentru că a zis că, decât să îşi lase copiii acolo, preferă să o omoare pe ea”, ne-a declarat, telefonic, Doru Trofin.

Cazul a fost adus în atenţia poliţiştilor gălăţeni printr-un apel la 112. Astfel, oamenii legii au mers la faţa locului, unde l-au găsit atât pe individ, cât şi pe cei doi copii minori. „În urma unei sesizări la Numărul Unic de Urgenţă 112, poliţiştii au mers la domiciliul bărbatului, din comuna Nicoreşti, unde l-au găsit pe acesta împreună cu cei doi copii minori. Din verificări a reieşit că în cursul aceleiaşi zile, bărbatul i-ar fi agresat pe cei doi copii, filmând agresiunea cu telefonul mobil, şi i-ar fi trimis imaginile soţiei sale, care este plecată în străinătate”, ne-a declarat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Imediat după ce au constatat aceste lucruri, poliţiştii au sesizat Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care a decis preluarea imediată a minorilor. „Copiii au fost luaţi din situaţia de risc în care au fost expuşi de tatăl lor. Sunt într-un loc sigur, urmând să le asigurăm o măsură de protecţie. Cei mici sunt împreună cu bunica paternă. În acest caz se poate dispune plasamentul la familia extinsă ori în plasament la asistent maternal”, ne-a explicat Ciprian Groza, directorul adjunct al DGASPC Galaţi. Din fericire, micuţii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, autorităţile explicând că aceştia nu aveau urme de violenţe pe corp. Chiar şi aşa, trauma psihică la care micuţii au fost supuşi nu va putea fi ştearsă prea curând, cei doi frați având nevoie de consiliere psihologică.

Pentru siguranţa copiilor, poliţiştii au emis şi un ordin de protecţie provizoriu. „S-a emis un ordin de protecţie provizoriu pentru o durată de cinci zile, în care bărbatului i se interzice să se apropie de  cei doi copii la o distanţă mai mică de 100 de metri şi  totodată s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie”, a conchis Gabriela Costin.

Familia din comuna Nicoreşti era deja în evidenţa autorităţilor, care susţin că până acum nu s-a mai întâmplat aşa ceva.

„Copiii erau în evidenţa noastră, erau monitorizaţi pentru că este vorba despre un părinte violent, dar până acum nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Ştim că mama este plecată în străinătate şi urmează să vină în zilele următoare. Vom lua toate măsurile necesare, iar instanţa de judecată poate decide până la decăderea din drepturile părinteşti”, a explicat Ciprian Groza.

Citit 6721 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Aprilie 2019 01:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.