Daruri pentru femeile din Penitenciar

Daruri pentru femeile din Penitenciar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De 9 ani, Clubul „Help the Helpless” din cadrul Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, înfiinţat la iniţiativa profesoarei Nicoleta Ioniţă, aduce de sărbători bucuria darurilor în sufletele celor năpăstuiţi de soartă.  

Anul acesta, din donaţiile făcute de elevi s-au dus 53 de cadouri pentru femeile de la Penitenciar. Ninsorile căzute în ultima vreme le-au dat puţin planurile peste cap. Deşi pregătiseră şi un program artistic, la Penitenciar au ajuns ieri destul de puţini elevi.

Totuşi cadourile au fost trimise către destinatarele lor: „Am cumpărat cozonaci, dulciuri, lenjerie intimă, articole de igienă personală, cărţi şi fructe. Acum nu am mai intrat în Penitenciar, dar anul trecut am fost şi cu un program de colinde”.

„S-au bucurat nespus. Ne-au strâns mâinile, au plâns. S-au bucurat că pe lumea aceasta se mai gândeşte cineva la ele. Multe sunt bătrâne, au peste 60 de ani şi e trist să le vezi părăsite de toată lumea. Cred că au ispăşit suficient ca să aibă parte şi de ceva bucurie de sărbători”, ne spune preşedinta clubului, Emma Gheorghiu.

„Trist este că multe dintre femeile acestea sunt de fapt bolnave psihic şi locul lor nu ar trebui să fie în Penitenciar, ci într-un spital unde să fie tratate. Aşa că ar trebui să se bucure de mai multă atenţie din partea semenilor lor”, ne spune Oana Scântei, colega ei.

Ştefan Bărbuţă consideră însă că, măcar în cadrul Penitenciarului, vizitele lor au rezolvat şi această problemă: „Am înţeles că de 8 Martie, bărbaţii deţinuţi ne-au luat drept exemplu şi le-au pregătit femeilor un program de versuri”. 

Cea care a preluat cadourile tinerilor de la CNVA este responsabila cu reintegrarea socială a persoanelor private de libertate, Penelope Chicioroangă, care le-a mulţumit în numele  celor care au primit daruri:

„E un nemaipomenit suport moral pentru ele faptul că au primit daruri în preajma sărbătorilor, o perioadă dificilă când îşi doresc mai mult decât oricând să se simtă iertate şi acceptate”.

Cum le place să-şi planifice în amănunt toate acţiunile, tinerii de la „Help the Helpless” au decis că de Paşti vor merge la copiii cu deficienţe de auz.

Citit 927 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.