Simina Tănăsescu, a doua gălăţeancă judecător la CCR

Simina Tănăsescu, a doua gălăţeancă judecător la CCR
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Galaţiul va mai avea un reprezentant la Curtea Constituţională. Asta după ce Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale a Siminei Tănăsescu, fost consilier prezidenţial. Ea îi va lua locul lui Petre Lăzăroiu, care va părăsi CCR pe 2 iunie. Simina Tănăsescu îşi va începe mandatul, care va dura nouă ani, de pe data de 9 iunie. 

Elena Simina Tănăsescu, născuăt la 18 iulie 1968 la Galaţi, a absolvit Liceul Vasile Alecsandri în anul 1987. A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti în 1991, iar în 1997 a obţinut titlul de doctor în drept constituţional la Facultatea de drept şi ştiinţe politice, Universitatea ”Aix-Marseille III”, Franţa. Ulterior a absolvit studiile postdoctorale la Universitatea din Bucureşti în 2011.

În ianuarie 2015 a fost numită Consilier Prezidenţial, funcţie din care a demisionat  pe 20 iunie 2018.

Simina Tănăsescu este a doua gălăţeancă numită de preşedintele Klaus Iohannis la Curtea Constituţională. Prima gălăţeancă numită la CCR, tot de Klaus Iohannis, a fost Livia Stanciu, care şi-a început mandatul de nouă ani în iunie 2016.

Citit 3329 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.