Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
1 comentariu

Galaţiul va mai avea un reprezentant la Curtea Constituţională. Asta după ce Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale a Siminei Tănăsescu, fost consilier prezidenţial. Ea îi va lua locul lui Petre Lăzăroiu, care va părăsi CCR pe 2 iunie. Simina Tănăsescu îşi va începe mandatul, care va dura nouă ani, de pe data de 9 iunie. 
Elena Simina Tănăsescu, născuăt la 18 iulie 1968 la Galaţi, a absolvit Liceul Vasile Alecsandri în anul 1987. A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti în 1991, iar în 1997 a obţinut titlul de doctor în drept constituţional la Facultatea de drept şi ştiinţe politice, Universitatea ”Aix-Marseille III”, Franţa. Ulterior a absolvit studiile postdoctorale la Universitatea din Bucureşti în 2011.
În ianuarie 2015 a fost numită Consilier Prezidenţial, funcţie din care a demisionat  pe 20 iunie 2018.
Simina Tănăsescu este a doua gălăţeancă numită de preşedintele Klaus Iohannis la Curtea Constituţională. Prima gălăţeancă numită la CCR, tot de Klaus Iohannis, a fost Livia Stanciu, care şi-a început mandatul de nouă ani în iunie 2016.

Citit 1181 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 13:47

1 comentariu

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro