Amendat pentru mesaje postate pe o reţea de socializare

Amendat pentru mesaje postate pe o reţea de socializare
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Poliţiştii locali gălăţeni le-au declarat război postacilor de pe reţelele de socializare. Asta după ce mai multe persoane au postat în mediul on-line mesaje de ameninţare, cuvinte jignitoare şi înjurături la adresa oamenilor legii, dar şi a instituţiei din care fac parte.

În ultima perioadă au existat trei astfel de cazuri, unul dintre indivizi fiind deja identificat şi sancţionat. "Recent am avut trei cazuri de persoane care au postat expresii total neadecvate, jignitoare şi care aduc atingere instituţiei. Vorbim despre trei tineri, unul dintre ei fiind şi sancţionat cu suma de 1.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61. Nu putem reproduce vocabularul folosit de aceştia pe reţele de socializare", ne-a explicat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Tânărul identificat şi amendat a mai avut contact cu poliţiştii locali, acesta fiind, cel mai probabil, motivul pentru care a postat mesajele pe pagina de socializare. "Bărbatul a fost sancţionat în luna martie, pentru consum de alcool în locuri publice. Atunci el a primit o amendă în valoare de 200 de lei", a adăugat Petrică Hahui.

În cazul celorlalţi doi tineri, conducerea Poliţieie Locale a solicitat ajutorul poliţiştilor din cadrul IPJ în vederea identificării şi tragerii la răspundere. "Solicităm ajutorul colegilor de la Poliţia naţională pentru identificare. Până acum nu am făcut plângeri pentru ultraj, dar asta nu înseamnă că nu vom depune sesizări la Parchet pentru astfel de oameni. Postarea acestor mesaje poate fi atât contravenţie, cât şi infracţiune, mai ales că vorbim despre ameninţări, instigare la ură sau discriminare. Mesajele aduc atingere atât angajaţilor, cât şi familiilor lor şi instituţiei", a conchis directorul Poliţiei Locale Galaţi.

Aşadar, atenţie mare ce mesaje publicaţi pe reţelele de socializare, pentru că acestea sunt considerate spaţii publice şi sunt monitorizate de autorităţi, fie ele poliţişti locali sau poliţişti de la naţională, şi riscaţi să vă alegeţi cu o amendă sau chiar cu un dosar penal.

Citit 9412 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2019 12:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.