Scandaluri şi bătăi la un iarmaroc din județul Galați
Foto: IJJ Galaţi

Scandaluri şi bătăi la un iarmaroc din județul Galați
Petrecere publică cu amenzi usturătoare
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Bâlciul organizat la Tecuci de Sf. Maria, cu scopul de a mobiliza la distracţie populaţia din municipiu şi din comunele arondate, nu a fost lipsit de incidente. Joi, 15 august 2019, numeroşi petrecăreţi certaţi cu bunele moravuri au fost amendaţi după ce au provocat haos la iarmaroc, unii dintre ei recurgând la acte de violenţă care au ajuns acum subiect de anchetă, la poliţie.

Manifestarea cultural-artistică "Iarmaroc Moldovenesc", organizată la Tecuci şi care a adunat laolaltă mii de oameni, nu a fost lipsită de incidente, potrivit forţelor de ordine, mobilizate în număr mare pentru a ţine sub control buna desfăşurare a evenimentului. Petrecăreţii neobişnuiţi cu civilizaţia, şi nu de puţine ori ameţiţi de licorile bahice, s-au dedat la acte de violenţă prin care au tulburat grav distracţia celorlalţi, provocând scandaluri sau sărind la bătaie. În astfel de circumstanţe, amenzile au curs, jandarmii prezenţi în mijlocul petrecăreţilor împărţind sancţiuni usturătoare pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. 

"Au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 38.100 de lei, majoritatea fiind pentru adresarea de injurii sau expresii jignitoare, ori pentru participarea la scandal. Au fost constatate şi două infracţiuni de lovire şi alte violenţe", a precizat lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Neatenţi şi escroci

Din peisajul bâlciului de la Tecuci nu au lipsit nici petrecăreţii care nu au avut grijă de propriile lucruri, dar şi cei care au profitat de naivitatea celorlalţi cu scopul de a face rapid rost de bani. În prima categorie s-a înscris o tânără din Corod, venită la petrecerea de la Tecuci, care în iureşul distracţiei şi-a pierdut portofelul plin cu acte, bani şi carduri. A avut norocul ca portmoneul să fie găsit de jandarmi, în iarbă.

"Întrucât jandarmii nu au reuşit să identifice proprietara portofelului printre participanţii la manifestarea cultural-artistică, au ales să posteze câteva date ale acesteia pe un grup de Facebook, iar în scurt timp o persoană a recunoscut-o şi a anunţat-o că portofelul se află la jandarmi, de unde îl poate ridica", a explicat reprezentantul Jandarmeriei Galaţi.

Tot pe mâna jandarmilor, dar de data aceasta cu o finalitate nu foarte fericită pentru el, a ajuns şi un individ de 46 de ani, din Tecuci, prins în timp ce încerca să păcălească mai multe persoane la "alba-neagra". Nu ducea lipsă de amatori, dovadă că avea deja strânşi 170 de lei, "contribuţiile" doritorilor de câştig, motiv pentru care jandarmii i-au confiscat pe loc şi banii, dar şi "ustensilele" de joc, amendându-l cu 1.500 de lei.

În imagine, tecuceanul prins cu alba-neagra

Citit 12431 ori Ultima modificare Luni, 19 August 2019 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.