Siguranţă sau criză?

Siguranţă sau criză?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Jandarmii gălăţeni au prezentat vineri un raport de bilanţ referitor la acţiunile din anul trecut *

Pe lângă aceste informaţii, comandantul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a vorbit şi despre faptul că anul 2009 a fost unul dificil în ceea ce priveşte resursele cu care oamenii legii au fost nevoiţi să îşi îndeplinească misiunile şi a precizat că nici anul care abia a început nu arată prea multe semne de mai bine.

Dincolo de datele satistice prezentate de către colonelul Mircea Olaru (FOTO), comandantul unităţii, acesta a susţinut că la IJJ Galaţi există un deficit de 17 la sută în ceea ce priveşte numărul jandarmilor.

Mai exact, Inspectoratului de la Galaţi îi lipsesc aproximativ 60 de oameni, însă este greu de imaginat că acest deficit se poate acoperi acum, când la nivel central, dar şi local, în instituţiile bugetare, se vorbeşte tot mai des despre restrângeri de personal.

„Nu se poate pune problema de asigurare a acestui deficit din sursă externă în aceste condiţii. Însă, aşa cum au existat jandarmi din alte oraşe care lucrau la Galaţi, dar care s-au putut angaja mai aproape de casele lor, sperăm ca jandarmi gălăţeni din alte oraşe să poată veni aici”, a susţinut comandantul unităţii de jandarmi.

Acesta a adăugat că deficitul de personal nu este singura problemă generată de bugetul restrâns.

„Din 100 de maşini, câte ne-ar trebui pentru intervenţii eficiente şi pentru o exploatare corectă, avem 20. Mai mult, din aceste 20, doar 15 sunt funcţionale”, a declarat Olaru, spunând că exploatarea îndelungată a acestor maşini a făcut ca ele să fie uzate din toate punctele de vedere.

Cu toate acestea, este greu de crezut că vor fi scoşi din visteria publică bani pentru dotarea imediată a jandarmilor cu maşinile necesare.

Rămâne de văzut dacă strânsul curelei va opri cu adevărat pierderile sau va crea sincope serioase şi în funcţionarea instituţiilor a căror menire este siguranţa cetăţeanului.

Citit 719 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.