Grefierii au protestat în faţa instanţelor şi parchetelor

Grefierii au protestat în faţa instanţelor şi parchetelor
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Grefierii şi personalul auxiliar de la instanţele şi parchetele gălăţene au oprit, miercuri, timp de două ore, lucrul. Aceştia au intrat în grevă spontană, nemulţumiţi de faptul că parlamentarii vor să abroge pensiile de serviciu.

„Am întrerupt total activitatea pe perioada în care se discută în plenului Camerei Deputaţilor despre abrogarea pensiilor. După finalizarea şedinţei de plen vom lua decizia, dacă se va vota abrogarea legii privind pensiile noastre, de a întrerupe în totalitate activitatea, atât la instanţe, cât şi la parchete. Între 10, 00 şi 12,00 nu s-a desfăşurat niciun fel de activitate la instanţe şi parchete. Dacă se vrea o ţară cu o justiţie aşa cum trebuie, atunci ar trebui să aibă puţin respect faţă de noi. Singurul lucru care ne ţine pe noi în viaţă şi care ne motivează să mergem mai departe, să ne facem datoria aşa cum trebuie este speranţa că peste 10 ani sau peste 20 de ani vom avea şi noi o pensie decentă. O pensie cu care să ne putem cumpăra şi noi medicamentele ”, ne-a explicat Luminiţa Munteanu, grefier cu 25 de ani de vechime în sistemul juridic.

Grefierii susţin că nu mai speră să apuce pensia. „Vom ieşi la pensie când nu vom mai putea face nimic şi putem spune că nu vom avea un trai decent. După ani de muncă, muncă destul de grea, în care am dat tot ce este mai bun din noi, riscăm să ieşim la pensie şi să nu ne ajungă banii pentru medicamente. Nu ştiu dacă voi mai apuca să ies la pensie, probabil asta se şi doreşte”; ne-a spus Livia Lupu, grefier cu 27 de ani de experienţă.

De asemenea, grefierii se plâng şi de condiţiile grele în care trebuie să lucreze şi de faptul că nu sunt suficienţi oameni în sistem. „Nu ni se plăteşte sporul de praf. Suntem plini de microbi, avem, unii dintre noi, chiar şi stafilococul auriu, mergem acasă şi ne îmbolnăvim şi copiii. Nu ni se plătesc orele suplimentare şi acum vor să ne ia şi pensiile”, ne-a spus o altă protestatară.

Citit 3652 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2019 01:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.