Jeep-uri burduşite cu ţigări, fugărite în nordul judeţului Galați (VIDEO)

Jeep-uri burduşite cu ţigări, fugărite în nordul judeţului Galați (VIDEO)
Contrabandiştii prind tupeu în starea de urgenţă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Închiderea temporară a punctului de frontieră de la Oancea, pentru limitarea răspândirii efectelor coronavirusului, a dat şi mai multă forţă "afacerilor" cu tutun trecut ilegal peste graniţă. Două autoturisme de teren au fost interceptate de poliţişti la scurt timp după ce fuseseră încărcate cu tutun moldovenesc, în zona de nord a judeţului. Contrabandiştii nu s-au dat prinşi cu una cu două, fiind necesară mobilizarea mai multor echipaje de poliţie şi jandarmi. 

Afacerile ilegale înfloresc cel mai bine pe timp de criză şi asta o dovedeşte inclusiv contrabanda cu ţigări din Republica Moldova. În ziua în care România se anunţa instituirea stării de urgenţă, două transporturi cu zeci de mii de pachete trecute ilegal peste graniţă au fost interceptate de autorităţi. Cei care au încercat să strice planul contrabandiştilor au fost poliţiştii de la Tg. Bujor împreună cu cei de la Postul Băneasa, care aveau informaţii că două autoturisme de teren urmau să plece din zonă cu o cantitate importantă de tutun adunată de la "cărăuşii" de peste Prut. Flagrantul urma să fie făcut chiar în oraş, dar misiunea nu a fost chiar atât de simplă, contrabandiştii aflaţi la volanul vehiculelor încercând cu orice preţ să îşi facă pierdută urma, cu tot cu marfă. Nu au reuşit decât să amâne momentul, dar după o urmărire de câţiva kilometri au abandonat încărcăturile într-o pădure.

"La vederea echipajelor de poliție, conducătorii auto ai celor două vehicule au întors brusc și au continuat deplasarea, fără a ține cont de semnalele acustice și luminoase folosite pentru oprirea lor. Polițiștii au plecat în urmărirea acestora și, după aproximativ 15 kilometri, autoturismele în cauză au intrat pe un drum forestier, reușind să se îndepărteze de autospecialele poliției. În zona pădurii ”Botul Chiscului”, din extravilanul comunei Băneasa, polițiștii au găsit abandonate, în mai mulți saci și cutii din carton, 33.037 de pachete țigarete, diverse mărci, fără timbru de acciză", a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

La scurt timp după depistarea ţigărilor, au fost identificaţi şi şoferii celor două maşini de teren: un tânăr de 28 de ani cu domiciliul în comuna Oancea şi unul de 31 de ani, domiciliat în Slobozia Conachi. În cauză a fost întocmit un dosar penal, cei doi fiind cercetaţi pentru contrabandă.

 

Citit 5309 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 23:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.