Bunuri furate și centre de carantină distruse (FOTO)

Bunuri furate și centre de carantină distruse (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Situații incredibile în spațiile de carantină instituționalizată din municipiul Galați. Zeci de persoane, certate cu bunul simț, venite din zonele roșii afectate de coronavirus, au distrus camerele în care au fost cazate și au lăsat în urmă mormane de gunoaie. Mai mult, unii dintre ei au vrut să aibă amintiri din acestă perioadă, așa că au plecat din centrele de carantină cu lenjerii de pat, perne sau chiar obiecte sanitare. Dezastrul lăsat în urmă de persoanele aflate în carantină a fost imortalizat în mai multe fotografii, care au fost postate, în antiteză cu fotografiile făcute înainte de carantinare, în mediul on-line. Primăria Galați, care gestionează acest centru de carantină, susține că cei care au lăsat dezastru în urmă vor fi trași la răspundere, mai ales că există o situație clară a celor care au fost cazați aici.

” Din păcate, am constatat că nu toate aceste persoane au avut un comportament adecvat. La plecare, cei mai mulți au lăsat o mizerie de nedescris. Mai mult decât atât, unii dintre eie au plecat acasă cu câte o lenjerie, cu câte o pernă, în alte zone s-au distrus elemente de tâmplărie, de mobilier sau de instalații sanitare. Aceste persoane nu au putut fi verificate la plecare pentru că aceste spații necesitau dezinfectare în prealabil, dar Primăria are evidențe clare, știe precis ce persoane în ce camere au stat și fiți siguri că cei care au făcut aceste distrugeri vor fi trași la răspundere”, ne-a declarat Petrica Pațilea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați.

Deși susțin că aceste persoane reprezintă o excepție, autoritățile recunosc că astfel de cazuri au fost și în alte centre de cerantină. ”Nu este o situație singulară. Am mai avut situații de genul acesta și în alte spații din municipiul Galați. Din păcate, chiar dacă am oferit condiții bune, spunem noi, atât de cazare și hrană, nu am reușit să îi mulțumim pe cei mai exigenți dintre concetățenii noștri veniți din străinătate. Nu trebuie însă să generalizăm, printre cei care au venit în carantină, vreau să cred că au fost doar excepții cei care au distrus pentru că, în cea mai mare parte, nu au fost probleme. Dar, au fost și excepții, oameni care sunt certați cu legea, cu bunul simț și cu educația”, ne-a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul județului Galați.

Excepții sau nu, acțiunile acestor persoane duc acum la cheltuieli suplimentare pentru autorități. Și asta pentru că toate aceste spații necesită acum investiții și reparații, iar acestea trebuie făcute extrem de urgent pentru că numărul celor care trebuie să stea în carantină crește de la o zi la alta. ”Autoritățile locale, ca să aducă spațiile la starea anterioară trebuie să facă o serie de investiții. Spațiul în care s-a întâmplat distrugerea este un spațiu nou, special amenajat pentru cei care au venit din străinătate și au intrat în carantină. Vin în continuare persoane în carantină, în prezent avem 824 de persoane în centrele de carantină, iar cei care vin au nevoie de spații de cazare. Acum autoritățile trebuie să reamenejeze aceste spații pentru că nu mai avem alte spații în județ, iar dacă nu avem unde să îi cazăm va fi extrem de greu de gestionat situația persoanelor care vin în țară și trebuie să stea în carantină”, a conchis Gabriel Avrămescu.

Așadar, unii și-au uitat bunul simț peste hotare, iar asta afectează atât bugetul autorităților locale, cât și situația celor care se întorc în aceste zile din străinătate și sunt obligați să stea, timp de 14 zile, în centrele de carantină.

Sursa: Viceprimar Picu Apostol Roman/ Facebook

 

Citit 7348 ori Ultima modificare Luni, 04 Mai 2020 20:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.