Stare de asediu între mai multe familii. O minoră a fost răpită de pe stradă pentru măritiş

Stare de asediu între mai multe familii. O minoră a fost răpită de pe stradă pentru măritiş
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Dispariţia unei minore de 9 ani a pus în alertă mai multe familii din zona Tecuciului, dar şi Poliţia. Fata a fost luată de pe stradă pe 1 mai şi dusă într-o casă din Munteni, de către un minor care voia să o ia de nevastă. Spiritele s-au încins încă de la sfârşitul săptămânii trecute între familiile care nu căzuseră anterior la înţelegere, conform tradiţiei, iar Poliţia se aşteaptă ca lucrurile să degenereze în orice moment.

Fuga copilei în vârstă de 9 ani a fost semnalată la Poliţie în după-amiaza zilei de 1 mai, de către familie, care a declarat că aceasta fusese luată de pe o stradă din Munteni de către un tânăr pe care îl cunoştea. Puşi în faţa unui caz clasic de "răpire" cu scop de măritiş forţat, poliţiştii Secţiei 6 Rurale Tecuci au demarat de urgenţă verificările. Nu au apucat să îşi ducă ancheta până la capăt, că tatăl adolescentului cu care se presupunea că plecase copila a adus-o la Poliţie. Fata a fost încredinţată familiei, nu înainte de a fi examinată medico-legal.

"În urma investigațiilor, a rezultat că minora ar fi fost luată de pe stradă, împotriva voinței sale, în jurul orei 15.45, de doi tineri, de 17 și 26 de ani, care ar fi urcat-o într-o autoutilitară și ar fi dus-o într-un imobil de pe raza comunei Munteni. Minora a fost examinată medico-legal, rezultând că nu a fost victima vreunei agresiuni fizice", a precizat cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Tinerii bănuiţi că au luat-o cu forţa pe fată de pe stradă au fost reţinuţi duminică, în urma unor percheziţii domiciliare. Atât cel mai tânăr dintre ei, care ar fi vrut, chipurile, să o ia de soţie pe copilă, cât şi ajutorul său, au primit ordonanţe de reţinere, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Alertă printre poliţişti

Întrucât imediat după reţinerea celor doi, spiritele s-au încins între familiile acestora, existând pericolul izbucnirii unui conflict deschis, la Munteni au fost dislocate forţe sporite de intervenţie. Mai multe echipaje de poliţie au fost trimise în zonă pentru a patrula şi a supraveghea localitatea, deoarece riscurile escaladării neînţelegerilor sunt foarte mari. În cursul după-amiezei de luni, 4 mai, Judecătoria Tecuci a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citit 5617 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 11:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.