O culpă cu pistol şi cartuşe

O culpă cu pistol şi cartuşe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Acuzaţii de neglijenţă în serviciu, furt calificat, vătămare corporală din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz fără drept de armă letală *

Ghiarasim Vasile (62 de ani) şi fiul său, Ghiarasim Petru Cristinel, ambii din Galaţi, au fost trimişi zilele acestea în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Primul este acuzat de neglijenţă în serviciu, iar cel de al doilea de furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, vătămare corporală din culpă şi uzul fără drept al unei arme letale.

Aşa cum reiese din documentul  unităţii de parchet amintite, Ghiarasim Vasile a fost angajat  ca dispecer transport valori de către Bipeda Guard SRL Bucureşti, urmând să-şi desfăşoare activitatea la punctul de lucru din Galaţi, din strada Plantelor nr.3.  

În seara de 13 ianuarie 2009,  în jurul orei 18, G.V. se afla la serviciu, la punctul de lucru amintit. Pe la ora 20 a fost vizitat de fiul său, G.P.C., cu care a discutat preţ de un sfert de oră, între altele şi despre relaţia acestuia din urmă cu o persoană de sex feminin.

Între timp, profitând de plecarea  tatălui său la grupul sanitar, fiul i-a furat acestuia un pistol marca TT 33 şi două încărcătoare cu câte şase cartuşe fiecare, obiecte ce se aflau pe o masă, în camera dispecerului, fiind pregătite pentru a fi preluate în schimbul de noapte. După câteva minute, G.P.V. a plecat.

Când s-a întors de la toaletă, tatăl acestuia a  observat lipsa pistolului şi a încărcătorului, contactându-l repede pe un coleg pe care l-a rugat să vină să-l schimbe.

După focul de armă…

Aşa s-a şi întâmplat. A plecat în Micro 20, blocul A1, acolo unde locuia persoana de sex feminin care era în relaţie cu feciorul său. La etajul 8 l-a găsit pe fiul său căruia i-a cerut să-i restituie imediat pistolul.

Iniţial a fost refuzat de G.P.V., care i-a spus  că pistolul se află în maşină, dar în momentul când se căuta prin buzunare tocmai i-a căzut pistolul pe treptele scării.

G.P.V. s-a aplecat să ia pistolul, iar tatăl lui, aşa cum de altfel a declarat, a prins pistolul de ţeavă şi, în acel moment s-a auzit o detunătură,  simţind apoi un şoc deasupra centurii.

Auzind împuşcătura, feciorul a abandonat pistolul în mâinile tatălui şi a fugit pe scări.

Ulterior, la etajul 8 al blocului A1, scara 1 din Micro 20 a fost găsit un tub de cartuş, un rest de ţigară şi o cutie cu bere, precum şi pete de sânge.

Pe scurt, acestea au fost evenimentele care i-au adus pe cei doi în situaţia de a răspunde penal pentru faptele comise.

Învinuit în cauză, Ghiarasim Vasile, dispecer de transport valori, în seara de 13 ianuarie 2009 şi-a încălcat din culpă atribuţiunile de serviciu, privind consemnul general şi particular al postului, permiţând sustragerea pistolului TT, model 33 şi a două încărcătoare cu muniţie pentru arma respectivă.

În acelaşi timp, fiul acestuia, G.P.C. (32 de ani), va da seamă în instanţă pentru faptele pe care le-am enunţat deja.

Citit 939 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.