Măcinat de gelozie, şi-a maltratat bebeluşul. Gesturi greu de imaginat pentru un părinte

Măcinat de gelozie, şi-a maltratat bebeluşul. Gesturi greu de imaginat pentru un părinte
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Caz şocant în comuna Cavadineşti, din judeţul Galaţi. Un bărbat de 23 de ani a maltratat un bebeluş de numai opt luni, care a ajuns în stare extrem de gravă la spital. Micuţul prezenta multiple muşcături, leziuni politraumatice prin agresiune, o fractură costală şi hemoragie craniană, fapt pentru care medicii gălăţeni au solicitat transferul la Bucureşti, în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale. După zece zile de la internarea bebeluşului, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au reuşit să adune probe pentru reţinerea vinovatului. Astfel, în timp ce bebeluşul luptă pentru viaţa lui pe un pat de spital, cel vinovat a ajuns după gratii.

Ororile din casa familiei din Cavadineşti, în care locuiau doi copii minori, unul de opt luni şi unul de doi ani, par să aibă la bază gelozia. Bărbatul, Daniel Galben, în vârstă de 23 de ani, a fost plecat pentru o scurtă perioadă de timp în Anglia, iar în acest timp s-a născut băieţelul, lucru care i-a ridicat semne de întrebare. La revenirea acasă, individul a început să îi reproşeze concubinei că are relaţii cu alţi bărbaţi şi aşa a apărut cel mic.

Fără a avea dovezi în acest sens, Daniel Galben şi-a revărsat furia şi frustrările pe cel mic, lovindu-l şi muşcându-l de diferite părţi ale corpului. Totul a culminat pe data de 2 iunie, atunci când l-a lovit atât de tare pe micuţ încât acesta a rămas aproape fără suflare. Când a văzut că bebeluşul abia mai suflă, mama acestuia a cerut ajutor la 112 şi a explicat autorităţilor că acesta a căzut din pat. A fost nevoie de intervenţia unui elicopter SMURD pentru transportul copilului la spital.

Medicii au alertat autorităţile

Când a ajuns pe mâna medicilor, bebeluşul era într-o stare extrem de gravă. Imediat ce au început investigaţiile medicale, cadrele medicale şi-au dat seama că este vorba despre o agresiune fizică şi au solicitat ajutorul poliţiei. "Copilul a fost adus cu politraumatism, din declaraţiile mamei, prin cădere din pătuţ. În urma examenelor clinice, colegii mei de la UPU au suspicionat imediat un politraumatism prin agresiune fizică, iar investigaţiile interclinice şi radio-imagistice au pus imediat un diagnostic de politrumatism prin agresiune fizică repetată, cu o stare generală extrem de gravă. Copilul avea leziuni la nivelul corpului, echimoze în diverse stadii de evoluţie, între 1 şi 7 zile ca vechime, muşcături la nivelul feţei şi toracelui antero-posterior, fractură costală, iar la computerul tomograf cerebral s-a evidenţiat o hemoragie cerebrală prin lovituri, probabil, repetate, la nivelul capului. Examenul oftalmologic şi CT-ul ne-au evidenţiat multiple hemoragii retiniene la ambii ochi, leziuni ce apar în urma zdruncinăturilor violente la nivelul capului la o vârstă atât de mică, sugarul având doar opt luni de viaţă", ne-a explicat medicul Iuliana Moraru.

Cum starea copilului era extrem de gravă şi era nevoie de o intervenţie neuro-chirurgicală, medicii au solicitat transferul la Bucureşti, acolo unde micuţul este şi în prezent, medicii fiind extrem de rezervaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire. "Cu siguranţă, dacă va supravieţui, vor fi sechele", a conchis medicul Iuliana Moraru.

Anchetă penală

Pe fir au intrat şi poliţiştii, dar şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, care au demarat o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de starea bebeluşului. După mai multe zile şi audieri, procurorii l-au reţinut pentru 24 de ore pe cel care este tatăl biologic al bebeluşului, acesta fiind acuzat de tentativă la omor şi rele tratamente aplicate minorului.

"În familie, în ultima perioadă, erau discuţii pe fondul unei stări de gelozie din partea inculpatului, acesta fiind plecat pentru o scurtă perioadă în Anglia, minorul născându-se în perioada în care acesta era plecat din ţară. Inculpatul suspicionează că soţia sa ar fi avut relaţii cu alte persoane şi că minorul ar proveni din aceste relaţii. Nu recunoaşte săvârşirea infracţiunii, susţine că toate acele traumatisme înregistrate la minor ar fi provocate prin căderea de pe pat pe podea", ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Cu toate că varianta căzăturii este susţinută şi de mama micuţului, judecătorii au admis propunerea procurorilor şi au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Daniel Galben.

Cel mai probabil, ancheta se va extinde şi cu privire la mama micuţului, aceasta fiind acum internată la Bucureşti, alături de cel mic.

În funcţie de ancheta penală, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi va lua, la rândul ei, măsuri pentru protejarea celuilalt minor al familiei, care acum este în grija bunicilor materni. "Din punct de vedere juridic, bărbatul nu are calitatea de tată al acestui copil, de aceea discuţiile pentru decăderea acestuia din drepturile părinteşti nu fac obiectul anchetei noastre, dar aceste aspecte vor fi luate în calcul în evaluarea tuturor situaţiilor pe care le vom identifica la domiciliu", ne-a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi.

Citit 4045 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2020 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.