Femei agresate sexual în Parcul Viva. Prins în flagrant, atacatorul a fost lăsat în libertate

Femei agresate sexual în Parcul Viva. Prins în flagrant, atacatorul a fost lăsat în libertate
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Un incident deopotrivă grav şi şocant a avut loc la finele săptămânii trecute, în Parcul Viva, pe Faleza Superioară. Două femei au fost atacate de un individ care le-a agresat sexual, după ce el însuşi le-a oferit celor prezenţi în locul de agrement scene greu de reprodus. La 24 de ore după ce a fost reţinut, individul a fost lăsat liber, sub control judiciar.

Situaţia incredibilă s-a petrecut sâmbătă, 27 iunie, în jurul orelor 15,00, când în parc se aflau mai multe persoane, majoritatea părinţi cu copii şi adolescenţi. Un individ s-a dezlănţuit în mijlocul zonei de agrement, oferind, potrivit martorilor, scene indecente, după care a trecut la atac. A încolţit o femeie de 42 de ani, pe care ar fi bruscat-o, încercând să-i smulgă hainele şi atingând-o în zonele intime. Şi-a scăpat prada, dar a găsit rapid o alta, o adolescentă de 16 ani, căreia i-a aplicat acelaşi tratament. A fost oprit numai de apariţia în zonă a unui poliţist de la Secţia 2, care l-a prins în flagrant şi a aflat ce se întâmplase cu câteva minute mai devreme.

"Poliţistul s-a autosesizat cu privire la faptul că bărbatul în vârstă de 32 de ani, care are un certificat de handicap de nivel mediu, a agresat sexual două femei, cu vârste de 16 şi, respectiv, 42 de ani. Suspectul a fost reţinut şi predat lucrătorilor de la Secţia 1, unde a fost deschis un dosar penal pentru agresiune sexuală", a explicat Iulian Unguru - IPJ Galaţi.

Doar adolescenta a făcut deocamdată plângere împotriva individului cu porniri nesănătoase, un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi luând decizia să-l plaseze pe acesta sub control judiciar pentru 60 de zile, ceea ce înseamnă că bărbatul este în continuare liber.

Poliţiştii le recomandă femeilor care au fost agresate de individ să se adreseze autorităţilor, un număr mai mare de sesizări fiind esenţial pentru luarea unei măsuri privative de libertate pe termen lung.

Citit 9721 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iulie 2020 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.