Şi-a aruncat deşeurile pe câmp

Şi-a aruncat deşeurile pe câmp
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În timpul acţiunii de patrulare, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului au constatat că o societate comercială, cu punctul de lucru în Galaţi, zona Tirighina, în calitate de generator de deşeuri, a abandonat, pe terenul din vecinătate, deşeuri (plastic, ambalaje din hârtie şi carton, folii de plastic cu eticheta operatorului, suporţi sârmă sudură şi textile îmbibate cu ulei), afectând astfel o suprafaţă de aproximativ 300 mp. 

Persoana juridică a fost sancţionată contravenţional, cu o amendă în valoare de 20.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 211/2011, privind regimul deşeurilor, şi s-a dispus măsura de ridicare a deşeurilor depozitate şi curăţarea terenului.

La câteva zile după aplicarea sancţiunii, operatorul economic a igienizat terenul pe care poliţiştii locali, la momentul verificării, au găsit o cantitate impresionantă de deşeuri.

În primele şase luni ale anului 2020, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului, pentru depozitare/abandonare/aruncare deşeuri, a aplicat un număr de 53 de sancţiuni în valoare de peste 50.000 de lei.

Citit 2869 ori Ultima modificare Joi, 09 Iulie 2020 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.