Conflictele domestice, la ordinea zilei în judeţul Galaţi. Bătaia, ruptă din Rai

Conflictele domestice, la ordinea zilei în judeţul Galaţi. Bătaia, ruptă din Rai
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Între copii şi părinţi ori între parteneri, violenţa face legea, în Galaţi fiind raportate, doar într-o singură zi, trei cazuri în care agresiunile domestice au avut nevoie de intervenţia forţelor de ordine. Jandarmii care au făcut pace în casele oamenilor au deschis tot atâtea dosare penale şi îi avertizează pe cei care nu găsesc modalităţi mai paşnice de a-şi rezolva conflictele că la fiecare sesizare vor aplica sancţiuni cu consecinţe usturătoare.

Pumnul, palma şi sudalma fac parte din foclorul autohton de gestionare a conflictelor domestice, fie că este vorba de conflictele între generaţii, fie între parteneri. În Galaţi, doar în decurs de 24 de ore, în trei familii au avut loc dispute suficient de aprinse cât să fie necesară intervenţia jandarmilor.

Prima situaţie i-a avut ca protagonişti pe doi tecuceni, tată şi fiu, primul reproşându-i copilului în vârstă de 19 diverse chestiuni legate de modul de viaţă. Tânărul nu a suportat prea mult cicăleala părintelui şi l-a luat la bătaie, lovindu-l cu pumnii în faţă. A fost nevoie de apelarea la 112, un echipaj de jandarmi constatând că situaţia era destul de gravă cât să ceară şi sprijinul poliţiei, în vedeera emiterii unui ordin de protecţie. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru violenţă în familie.

Tot la 112 şi-a găsit salvarea şi o gălăţeancă de 29 de ani, care a sunat după ce a fost bătută de concubinul cu trei ani mai în vârstă. Motivul, vechi de când lumea, dar la fel de periculos: gelozia. "În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au stabili că bărbatul cu care trăia în concubinaj, în vârstă de 32 ani din Galați, pe fondul geloziei și a faptului că femeia nu i-a răspuns la apelurile telefonice repetate, a amenințat-o și i-a aplicat mai multe lovituri. Cele două persoane au fost conduse la sediul poliției, unde au fost întocmite actele legale", explică lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi.

Cel de-al treila conflict care a ajuns să fie tranşat de autorităţile statului a avut origini mult mai materiale. Un bărbat de 35 de ani din Măstăcani şi-a luat la bătaie socrul, după ce s-au certat bine pe marginea locului unde urmau să depoziteze nişte balastru. Cel puţin aceasta este versiunea pe care au aflat-o jandarmii solicitaţi prin 112, care, constatând că bărbatul mai în vârstă avea urme evidente de agresiune în zona feţei, au deschis pe numele ginerelui un dosar penal pentru violenţă în familie.

Citit 5657 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2020 10:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.