Comisar șef de poliție, trimis în judecată pentru luare de mită

Comisar șef de poliție, trimis în judecată pentru luare de mită
Mitică Petcu este acuzat că a luat de 16 ori mită
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - Serviciul Teritorial Galați au finalizat ancheta în dosarul lui Mitică Petcu, comisar-șef de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Galați. Petcu, aflat în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată sub acuzația de luare de mită în formă continuată (16 acte materiale). În același dosar, au mai fost trimiși în judecată trei inculpați, sub acuzația de dare de mită, iar cu alți cinci inculpați au fost semnate acorduri de recunoaștere.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupție, Mitică Petcu, în calitate de comisar-șef în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, ar fi primit, în perioada ianuarie - martie 2020, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 50 și 300 de lei), dar și alte bunuri, care nu i se cuveneau. Banii erau primiți pentru programarea "peste rând" a candidaților la examenul pentru obținerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme sau preschimbarea fără programare a permisului de conducere. Printre cei care se presupune că i-au dat mită comisarului-șef se numără și cei trei inculpați trimiși acum în judecată.

În timpul anchetei, procurorii au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu cinci inculpați, în sarcina acestora reținându-se săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită (autorat și instigare). "În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora", se arată într-un comunicat al DNA. Conform sursei citate, trei dintre inculpați au primit câte un an și cinci luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani. Ceilalți doi inculpați au primit condamnări de doi ani și patru luni de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani și patru luni.

Totodată, procurorii au dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unor sume de bani ridicate de la inculpatul Mitică Petcu și au cerut instanței de judecată menținerea măsurii preventive dispusă față de acesta.

Atât dosarul de bază, cât și cel cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Galați.

Citit 9573 ori Ultima modificare Duminică, 02 August 2020 12:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.