Percheziţii în Buzău şi Galaţi, la traficanţi de etnobotanice

Percheziţii în Buzău şi Galaţi, la traficanţi de etnobotanice
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poliţiştii şi procurorii din Buzău au destructurat, miercuri, o reţea de traficanţi de etnobotanice, în urma a 28 de percheziţii desfăşurate în Buzău şi Galaţi. Membrii grupării cumpărau stupefiantele din Galaţi şi le vindeau în mai multe localităţi rurale din judeţul Buzău.

Conform Poliţiei Judeţene Buzău, gruparea a fost destructurată în urma a 28 de percheziţii care au avut loc, miercuri, la persoane din judeţele Buzău şi Galaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 37 de ani, bănuite de efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv.
Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2019 - august 2020, mai multe persoane din Buzău ar fi achiziţionat substanţe psihoactive de la un bărbat din Galaţi, în vârstă de 25 de ani. Ulterior, le-ar fi revândut către cumpărători din municipiul Buzău şi din localităţile limitrofe (Movila Banului, Săpoca, Cernăteşti, Gherăseni şi Costeşti).
În urma percheziţiilor, au fost ridicate 1,2 kilograme substanţe psihoactive, recipiente ce conţineau substanţe utilizate la prepararea produsului finit, bani ce se presupune că proveneau din vânzarea de etnobotanice şi telefoane mobile.
Au fost puse în executare 16 mandate de aducere, persoanele urmând a fi audiate pentru luarea măsurilor legale.
Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorilor DIICOT Buzău, sub aspectul comiterii infracţiunilor de efectuarea fără autorizaţie de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Citit 1794 ori Ultima modificare Duminică, 30 August 2020 01:16

1 comentariu

 • postat de alimanescu
  Miercuri, 12 August 2020 22:15
  89.136.231.***
  Au inceput si taranii sa consume asa ceva? Vai de capul lor! Ce tara am ajuns!
  1
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.