Alt SRL evazionist de Iveşti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

SC Torisan 2002 SRL este o altă societate din Iveşti care s-a bucurat recent de atenţia Gărzii Financiare – Secţia Galaţi.

Administratorii şi asociaţii acestei firme – Dimovici Claudiu şi Zotas Ilie sunt şi administratori de drept ai unui mare număr de societăţi la care, în cursul anilor, au fost găsite ilegalităţi cu carul.

La data controlului, Torisan 2002 SRL Iveşti era societate declarată inactivă, conform dosarului întocmit de Administraţia Finanţelor Publice Lieşti.

Ceea ce a  atras atenţia echipei de control a fost realitatea că responsabilii firmei, dacă pot fi numiţi aşa, nu au depus, de la înfiinţare şi până în prezent, declaraţiile privind obligaţiile de plată la bugetul statului şi situaţiile anuale şi semestriale.

Dar, din verificări, a reieşit că, în perioada anilor 2007-2009, reprezentanţii firmei au făcut încasări şi plăţi prin contul deschis la Raiffeisen Bank-Agenţia Lieşti.

Pe baza documentelor fiscale transmise ca urmare a controalelor făcute de secţiile Gărzii Financiare din diverse zone ale ţării s-a putut afla că, în perioada 2007-2009, cei de la SC Torisan SRL Iveşti au livrat marfă către societăţi din ţară în valoarea totală de 943.353,14 lei. În acelaşi interval de timp, au achiziţionat marfă de 69.867,17 ei.

Pentru că reprezentanţii instituţiei de control financiar-fiscal n-au avut la dispoziţie documentele financiar-contabile ale societăţii în cauză din care rezultă valoarea de vânzare a produselor achiziţionate, s-a procedat la calcularea prin estimare, cu un procent de adaos de 30 la sută, a obligaţiilor către buget, rezultând TVA de plată în sumă de 3.346,58 lei şi impozit pe profit de 2.818,17 lei.

(Ne)deductibilităţi fiscale

De asemenea, cheltuielile cu mărfurile vândute au fost considerate nedeductibile din punct de vedere fiscal, întrucât nu au fost prezentate documente financiar-contabile justificative privind provenienţa legală a acestora.

În fine, prejudiciul total creat bugetului de stat a fost de 283.621,56 lei, fiind compus din TVA de plată – 153.965,99 lei şi impozit pe profit de plată – 129.655,57 lei.

O altă concluzie a fost aceea că, în perioada verificată, cei de la SC Torisan 2002 SRL Iveşti au făcut tranzacţii comerciale şi au obţinut venituri, dar n-au  declarat realitatea cu scopul vădit de a nu plăti taxele şi impozitele aferente datorate bugetului de stat.

Tocmai de aceea, faptele constatate au fost comunicate şi instituţiei competente de cercetare şi urmărire penală.

Mai e vreo surpriză când e vorba de un SRL din Iveşti? Cu siguranţă că nu!

Citit 823 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.